Woontrends

Je woonkamer industrieel verbouwen


De industriële stijl is tegenwoordig een van de populairste die er zijn – en dat is niet zonder reden. Deze woonstijl kenmerkt zich immers door de opvallende balans tussen landelijk en modern, klassiek en toch strak. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een inrichting die industrieel is, teneinde van het beste van twee werelden te kunnen genieten.

De woonkamer is een van de belangrijkste ruimtes van elke woning, en vereist dan ook extra aandacht bij het inrichten. Vooral als je gaat voor een industriële stijl, is het de moeite waard om op enkele zaken te letten!

Handige tips voor een industriële woonkamer

1. Kies het juiste meubilair

De juiste meubelstukken kiezen is bij elke ruimte van belang, maar in de woonkamer besteed je er toch best nog wat extra aandacht aan. Meubilair in een warme, gezellige kleur, zoals donkerbruin of zelfs zwart, zijn erg populair bij industriële stijlen. Kies daarbij ook voor meubelstukken die gezelligheid uitstralen en niet al té strak of sober zijn. He midden houden tussen klassiek en modern is dus de boodschap bij meubilair!

2. Industriële verlichting is troef

Een van de belangrijkste aspecten bij het creëren van een industriële sfeer is de verlichting. Het doel is om een gezellige, huiselijke en toch ietwat moderne look te verkrijgen – dus kiezen voor verlichting die een warm licht uitstraalt en een eenvoudig maar aansprekend design heeft, is een must. Veel industriële lampen komen in materialen als mooi afgewerkt, mat of glanzend gietijzer en hebben een sobere afwerking. Een industriele lamp kopen is zowat het beste dat je kan doen om je woonkamer een passende uitstraling te geven!

3. Decoratie: het belang van de details

Ten slotte is het de moeite waard om te kiezen voor passende decoratie, zoals dat bij elke stijl het geval is. Industriële woonkamers hebben hier en daar een kadertje hangen aan de muur en ondanks het feit dat het om een relatief moderne stijl gaat, worden ook wel vaak bakstenen elementen en plantjes gebruikt. Staande lampen, niet al te opvallende spiegeltjes en nog een aantal andere zaken maken de industriële woonkamer compleet!

De woonkamer industrieel inrichten – een goed idee

Van een industriele lamp kopen tot de juiste meubelstukken kiezen, het zijn allemaal maatregelen die je moet nemen voor een industriële stijl. Het resultaat is een woonkamer die zowel op het vlak van stijl als leefbaarheid en gezelligheid aan alle mogelijke verwachtingen voldoet!