Woontrends

Lekker wonen met een gezellige eetkamertafel, van eikenhout uiteraard!

Wat is er nou meer ‘lekkerwonen’ dan genieten van een lekkere maaltijd aan een prachtige eikenhouten tafel? Precies, niet veel! Vandaar dat wij van lekkerwonen.net de medewerkers van EIKEnvakman.nl – specialist in eiken tafelbladen op maat – gevraagd hebben om ons wat meer te vertellen over eiken tafelbladen en dan met name de verschillende ‘soorten’ eikenhout. 

Eikenhout(kwaliteit)soort.

Wanneer u op zoek naar gaat naar het eiken tafelblad bij EIKENvakman.nl dat precies past bij uw wensen, is de keuze op het gebied van ‘soort’ eikenhout een van de eerste keuzes die gemaakt moet worden. Hoe zit dit nu precies? 

Je kunt kiezen uit diverse eikenhout(kwaliteit)soorten, 3 soorten om precies te zijn: Rustiek, foutvrij en ‘extra rustiek’ eikenhout. Rustiek eikenhout bevat noesten, scheurtjes en takjes en zorgt voor een mooi sfeervol tafelblad. Bij de meeste eiken tafelbladen van rustiek eikenhout heb je ook de optie om noesten en oneffenheden open te laten of te laten vullen, wel zo handig bij een eetkamertafel natuurlijk. Foutvrij eikenhout bevat nauwelijks noesten en geen grovere oneffenheden en scheurtjes. Een tafelblad van foutvrij eikenhout oogt dan ook wat rustiger. De derde soort betreft ‘extra’ rustiek eikenhout en dit is op dit moment extreem populair. Dit is wat ruwer eikenhout, waarbij grote(re) open noesten en scheuren voor komen, evenals hart(scheuren) en kleine delen spinthout. De foto van dit artikel is ook een extra rustiek eiken tafelblad (met geborstelde afwerking). Vaak wordt er ook nog eens gekozen voor een geborstelde afwerking, waardoor de nerven nog wat duidelijke zichtbaar worden en het eikenhout nog meer ‘spreekt’. 

Met staal of ‘volledig eiken’?

Voor een complete tafel hebben we natuurlijk ook nog de tafelpoten. Je kunt natuurlijk ook stalen tafelpoten kopen bij EIKEnvakman.nl, dit is op dit moment het meest populair. Maar ga je voor een volledig eiken tafel, dan bieden wij ook diverse mogelijkheden. Een volledige eiken tafel, dus zowel een tafelblad als tafelpoten van eikenhout, is natuurlijk een prachtige eyecatcher en past prachtig binnen een landelijke interieurstijl. Maar wat dacht u van een stoere & robuuste eiken eettafel binnen een modern strak interieur als ‘middelpunt’. Neem gerust een kijkje op onze website en doe inspiratie op!