Lekker wonen

Lekker wonen met deze tips


Heb jij een wat kleinere woning? Dat betekent niet dat je niet fijn kunt wonen. We geven je graag wat tips om zoveel mogelijk uit de ruimte te halen die je hebt!

Natuurlijk is een kleine woning niet per se een nadeel. De ligging van deze woningen en/of appartementen is meestal centraal en geeft u meestal een comfortabel en huiselijk gevoel. Natuurlijk wil je dat knusse gevoel terug in je interieur brengen en daar wil je ook alle ruimte voor hebben. Eerder schreven we over het organiseren van je slaapkamer en het opbergen van je kledingtips die je zullen helpen in je tiny house-structuur. In deze blogpost gaan we hier verder op in en geven we je nog meer tips om je woning zoveel mogelijk te optimaliseren!

Kies het interieur goed

Om zo min mogelijk ruimte in te richten, kun je binnenshuis veel gerichte keuzes maken. Kies bijvoorbeeld voor rechthoekige meubelen die makkelijk in hoeken en tegen muren geplaatst kunnen worden of voor duurzame pvc platen voor extra opbergruimte. Aan de andere kant zijn rond afgewerkte meubels minder praktisch. Met weinig ruimte koop je ook sneller kleinere meubels. Het idee dat je meer dingen in dezelfde ruimte kunt opbergen is een logische. Wanneer u echter meerdere kleine meubels in een kleine ruimte plaatst, kan deze er rommeliger uitzien dan sommige grote stukken. De truc is dus om vast te houden aan meubels van normale grootte. Kies bijvoorbeeld geen tweezitsbank als een driezitsbank ook geschikt is voor de kamer. Denk niet kleiner dan nodig!

Om meer ruimte te creëren kun je ook kiezen voor hanglampen in plaats van vloerlampen. Een van de opties die je kunt overwegen, is kiezen voor een bank of poef met opbergruimte onder de zitting in plaats van een salontafel, zo sla je twee vliegen in één klap! Ook kan je met kunststof panelen gemakkelijk extra ruimte creëren. 

Iedere centimeter is belangrijk

De ruimte onder het bed, tussen de hoge kast en het plafond, of onder de salontafel. Dit zijn allemaal plekken die je in meerdere kamers van het huis kunt vinden, en vaak ook opslagruimte. Als je op een kleine (maar fijne) plek woont, kun je het beste kijken hoe goed die ruimtes zijn gevuld. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel met lades, zodat onderzetters, tijdschriften en andere items gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Hetzelfde geldt voor de ruimte onder het bed. Met lades onder het bed die gemakkelijk onder het bed schuiven, kun je profiteren van veel ongebruikte ruimte. Hier kun je zomer- of winterkleding kwijt, maar ook schoenen of het zwervende speelgoed van je kind.