blog

Lekker wonen doe je zonder lekkages


Een lekkage vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Bij een lekkage kan een blijvende waterschade ontstaan en daarbij blijkt de bron van een lekkage vaak maar zeer moeizaam te achterhalen. Om de kans op een lekkage zo klein mogelijk te maken kun je verschillende stappen ondernemen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de staat van je dakbedekking, controleer de leidingen in een kruipruimte of tussen muren op beginnende lekkages rond de aansluitpunten van de leidingen, enzovoorts. Mocht je het vermoeden hebben dat dergelijke elementen aan het verslijten zijn, dan kun je ze het beste (laten) vervangen. Loodgietersbedrijven door heel Nederland kunnen je hierbij helpen.

Een lekkage vinden en verhelpen

Vermoed je last te hebben van een lekkage in je woning? Schakel zo snel mogelijk de hulp van een erkende loodgieter in! Een loodgieter beschikt over speciale apparatuur, waarmee de bron van een lekkage heel eenvoudig te achterhalen is. Daarbij kan een loodgieter in de meeste gevallen voor een passende oplossing zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van slijtage aan de dakbedekking, het vervangen van een aansluitpunt tussen twee leidingstukken, enzovoorts. Des te sneller je de hulp van een loodgieter inschakelt, des te kleiner wordt de kans op waterschade.

Voorkom lekkages door voldoende onderhoud

Je kunt de kans op lekkages in je woning aanzienlijk inperken door regelmatig onderhoud aan je dakbedekking of leidingen uit te laten voeren. Hierbij controleert de loodgieter de leidingen en dakbedekking op beginnende slijtage. Waar nodig zal de loodgieter voor een passende oplossing zorgen om een serieuze lekkage in je woning te voorkomen.

Tip: zeker na een hevige regen- of hagelbui in de herfst of winter kan de dakbedekking beschadigd raken. Controleer je dakbedekking daarom altijd in een dergelijke situatie! Door de takken en steentjes die tegen de dakbedekking slaan kunnen er gaatjes of barstjes ontstaan.