Lekker wonen

Beveilig je woning op de juiste manier met goede sloten


Het feit dat inbrekers steeds gewelddadiger te werk gaan bij het binnendringen van je woning, maakt dat de beveiliging van je woning steeds belangrijker wordt. Hoe zorg jij er op dit moment voor dat je inbrekers buiten de deur houdt? Slotenmakers adviseren consumenten om te beginnen bij het kiezen van de juiste sloten voor ramen en deuren. Veel consumenten besteden weliswaar voldoende aandacht aan de sloten op hun deuren, maar vergeten of onderschatten het belang van goede sloten op hun ramen. Een slotenmaker kan je helpen bij het beveiligen van je woning! Enerzijds door de juiste sloten op ramen en deuren te installeren, anderzijds door een risicoanalyse van je woning te maken. Op basis van deze analyse kun je optionele beveiligingscomponenten in huis laten installeren. Denk aan een bewegingssensor, een elektronische camera of magneetcontacten.

De juiste sloten voor ramen en deuren

Op deuren maakt men over het algemeen gebruik van zogenaamde cilindersloten, die twee of drie contactpunten met de deurpost hebben. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te kleiner wordt de kans op een inbraak in uw woning. Het kost een inbreker hierbij immers meer tijd om de woningdeur open te breken, waardoor hij of zij sneller betrapt zal worden. Een inbreker zal in dit geval liever voor een andere woning in de buurt kiezen.

Voor ramen worden twee soorten bijzetsloten aangeboden, namelijk: opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Belangrijke aspecten hierbij zijn de dikte van je kozijn, de manier waarop het raam geopend wordt, enzovoorts.

Kies voor gecertificeerd sloten

Slotenmaker werken vrijwel altijd met gecertificeerde sloten. Dit betekent dat de sloten voorzien zijn van het PKVW-keurmerk en getest zijn door de nationale politie. Wanneer je zelf sloten koopt is het belangrijk dat je op dit keurmerk let, om te voorkomen dat de sloten eenvoudig open te breken zijn. Niet alle bouwmarkten bieden sloten met dit keurmerk aan.