Tuinen

Lekker loungen op een Douglas hoekbank

Het afgelopen jaar hebben de meesten van ons meer tijd thuis doorgebracht dan anders. Tegelijkertijd merken we dat door klimaatverandering ook het aantal zonnedagen per jaar toeneemt. Dat is dan een van de weinige positieve effecten, waar we toch van mogen genieten. Wil je jouw tuin opnieuw inrichten en denk je erover na om te investeren in goed en duurzaam tuinmeubilair? Kijk dan eens online naar Douglas tuinmeubelen. Een Douglas hoekbank, op maat gemaakt, zou wel eens heel goed kunnen staan op je mooie tuinterras. Er zijn heel veel modellen, van robuust tot charmant, dus laat je inspireren.

De kwaliteit en het karakter van Douglas hout

Een Douglas tuinbank wordt gemaakt van het hout van de Douglas spar. Deze van oorsprong Amerikaanse boom staat bekend om zijn kwalitatief zeer goede hout, dat met enige behandeling zeer geschikt is voor gebruik buitenshuis. Douglas hout heeft van nature een aantrekkelijke en warme kleur en een visueel interessante nerfstructuur, wat de charme van Douglas tuinmeubelen alleen maar vergroot. Een Douglas tuinbank is sterk, kan tegen een stootje en zal in de meeste woonstijlen naadloos passen. Als je een Douglas tuinbank bij ons aanschaft, zorgen wij ervoor dat het hout verduurzaamd is. Dit doen we met een oliebehandeling in een spuitcabine. De voedende en beschermende olie trekt volledig in het hout, zodat je er de komende twee jaar geen omkijken naar hebt. Je kunt je Douglas hoekbank gerust het hele jaar buiten laten staan. Vergeleken met andere houten tuinbanken, die je in het voorjaar moet opzetten en in het najaar moet afbreken, is dit een groot voordeel. Wees wel verstandig en zet je Douglas tuinbank in de wintermaanden op een verhoging, zodat vocht, sneeuw en vuil niet in de poten kan trekken. Een weersbestendig afdekzeil doet ook wonderen. Wil je zelf je Douglas hout in topconditie houden? Eens per twee jaar licht opschuren en behandelen met olie is voldoende.

Veel keuze voor een Douglas tuinbank

Er zijn Douglas tuinbanken in diverse maten en modellen. Maak het jezelf comfortabel met mooie accessoires. Bij een Douglas bank kun je ook kiezen uit comfortabele kussens, met bekleding in een groot aantal kleuren. Je mag ervan uitgaan dat ook deze kussens tegen direct zonlicht, wisselende weersinvloeden en een zomerse regenbui kunnen. Naast Douglas tuinbanken zijn er ook tuintafels en fauteuils van Douglas hout. Hoe je je terras ook wilt inrichten, Douglas tuinmeubelen zijn een stoere en sfeervolle aanvulling.

Laat je Douglas tuinbank geheel op maat maken 

Standaard modellen in standaard maten, maar wat doe je als je eigenlijk een langere, hogere of bredere Douglas tuinbank wilt? Voor Dijkhuis Meubels is het leveren van maatwerk eerder regel dan uitzondering. Wil je een andere maat dan de maten die je bij ons online vindt, neem dan contact met ons op. We overleggen met je over je eisen en wensen en koppelen ze aan onze mogelijkheden. Hebben we overeenstemming, dan gaan we aan de slag om zo snel en zo goed mogelijk je Douglas hoekbank geheel op maat te maken.