Lekker wonen

Led verlichting is de beste keuze

Led verlichting wordt steeds populairder. Logisch, want led lampen zijn geschikt voor elk soort ruimte. Ze functioneren goed op het kantoor, maar ze geven ook een gezellige, knusse sfeer in de woonkamer of in je slaapkamer. Gloei- en halogeenlampen ruilen mensen steeds vaker in voor led lampen. Er zijn nog steeds gebouwen en huizen die niet verlicht worden door led verlichting, maar dit gebeurt stapje voor stapje. Reden is dat de prijs van led verlichting aanzienlijk hoger is dan voor gloei- of halogeenlampen. Ledverlichting is juist een lange termijn investering. Maar hoe zit dit precies? Lees snel verder, dan geef ik je het antwoord!

Led lampen, gloei- of halogeenlampen, welke is duurzamer?

Led lampen verbruiken tot wel 90% minder energie dan gloeilampen. Dit is waanzinnig veel, hoe komt dit? Nou, dit komt doordat ledlampen zo’n beetje alle energie gebruiken om licht te maken, een geen warmte. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen om voor led verlichting te kiezen, het is zoveel duurzamer dan andere soort lampen. Dit omdat je minder energie verbruikt waardoor de energie kosten ook lager worden! Dus uiteindelijk is het natuurlijk veel goedkoper. Maar ook doe je er veel goeds mee voor het milieu. Dus als je zorg wilt bijdragen aan het milieu en je wilt zorgen voor je portemonnee vervang dan al je lampen door led verlichting. Alleen maar winst pakken dus!

Ledlampen hebben de  langste levensduur

Bij aanschaf van led lampen hoef jij je geen zorgen te maken over hoelang ze meegaan. Deze lampen gaan veel langer mee dan halogeen- en gloeilampen. Zelfs in vergelijking met spaarlampen is de levensduur nog steeds langer! Deze lampen maak je ook niet zo gemakkelijk kapot, dus je hoeft niet te schrikken als je een keer tegen de lamp aanstoot. Als je dit bij een gloeilamp zou doen breekt de gloeidraad vaak. Kortom alleen maar voordelen.

Ontzettend veel keuze!

Er zijn ontzettend veel diverse led lampen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ledlamp die verschillende kleuren geeft. Maar ook kun je kiezen voor led panelen, deze kun je laten plaatsen in het plafond. Dit geeft een moderne uitstraling en het is ruimtebesparend!