Tuinen

Kom erachter wat voor type tuinmeubels bij jouw tuin passen

Veel mensen denken dat het aanschaffen van tuinmeubilair gemakkelijk is. Echter met de keuze die men tegenwoordig heeft, is het dus helemaal niet zo eenvoudig. Er is zoveel beschikbaar! Je hebt tuinmeubilair in diverse soorten en maten, gemaakt van verschillende materialen die verschillende stijlen symboliseren. Daarom is het belangrijk dat je goed geadviseerd wordt op dit gebied. Ben je dus op zoek naar degelijk advies met betrekking tot tuinmeubilair, lees dan snel verder. Hieronder staan enkele handige tips genoteerd die het jou een stuk gemakkelijker zullen maken om tuinmeubels te kiezen die bij jou tuin passen.

Beslis wat voor materiaal je wilt

Wanneer je erop uit gaat om nieuwe tuinmeubels aan te schaffen, heb je de keuze uit verschillende soorten materiaal. Een loungeset van aluminium,  hout, kunststof of rvs – het is allemaal mogelijk. Indien je tuinmeubels wilt die weinig onderhouden hoeven te worden en niet zwaar wegen, kun je het beste gaan voor kunststof of aluminium. Nog een bijkomend voordeel, is dat het zeer duurzaam is en niet zal rotten of roesten. Past een natuurlijke stijl beter bij je? Dan kun je beter gaan voor houten tuinmeubels. Indien je voor hout gaan, houd dan wel rekening met het feit dat dit goed onderhouden moet worden.

Kies voor kwalitatief hoog tuinmeubilair

Je wilt natuurlijk dat je tuinmeubels lang meegaan. Daarom is het van groot belang dat je kiest voor kwalitatief hoog tuinmeubilair. Je kent vast het gezegde dat “goedkoop” in de meeste gevallen “duurkoop” is. Het is daarom verstandiger om wat meer uit te geven en kwaliteit aan te schaffen, dan denken dat je geld bespaard door een tuinset die goedkoop is aan te schaffen..

Kies een bepaald budget wat je aan het tuinmeubilair wilt uitgeven

Bepaal vooraf goed wat je wilt besteden aan nieuwe tuinmeubels. Kwalitatief hoge tuinmeubels kunnen aardig in de kosten oplopen en om te voorkomen dat je meer uitgeeft dan je wilt, is het verstandig om vooraf een bedrag te bepalen wat je eraan uit wilt geven.

Bepaal het formaat

Uiteraard is het van belang dat het tuinmeubilair groot genoeg is (of juist klein genoeg). Het zou natuurlijk niet fijn zijn als je een kleine tuin hebt met groot tuinmeubilair en geen ruimte meer over hebt om fatsoenlijk te lopen. Buiten het feit dat dit niet prettig is, is het ook niet mooi. Als je twijfelt over het formaat tuinmeubilair dat in je tuin kwijt kunt, maak dan een schets van de inrichting zoals je het hebben wilt (met alle daarbij horende maten erbij). Dit zal je een goed overzicht geven en het je een stuk gemakkelijker maken om het juiste formaat tuinmeubilair te kiezen!