Lekker wonen

Interieurtips voor kleine appartementen

Als je met kleine appartementen te maken hebt, zijn er op het gebied van interieur een paar dingen die je beter kunt vermijden. Denk hierbij aan te veel kleur of donkere meubels. Een overschot aan kleur geeft een druk gevoel en donkere meubels laten de ruimte nog kleiner lijken dan hij in werkelijkheid is. Zorg dus bij voorkeur voor lichte meubels of kies voor donkere meubels in slechts een deel van je ruimte. Kleuren kun je wel gebruiken als accent, maar laat de kleuren niet overheersen. Hierdoor oogt de ruimte al snel rommelig.

Diepte creëren

In kleine appartementen is het belangrijk dat je diepte creëert. Als je diepte creëert, oogt jouw ruimte groter. Diepte kun je creëren door in lagen te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lichte bank met donkere kussens erop of een vloerkleed dat sterk afwijkt van de vloer die in je ruimte ligt.

Ronde vormen

Als je een vierkante of rechthoekige ruimte hebt, is het handig om met ronde vormen te werken. Hierdoor oogt de ruimte interessante en worden de rechte lijnen gebroken. Je kunt bijvoorbeeld stoelen met ronde zittingen en ronde rugleuningen gebruiken, of bureaus met afgeronde hoeken.

Multifunctionele meubels

Zorg voor multifunctionele meubels, zodat je zo min mogelijk ruimte gebruikt en zo veel mogelijk benodigdheden in de ruimte hebt. Bijvoorbeeld een bed met opberglades, een eettafel die je kunt uitschuiven of een bank die je ook als bed kunt gebruiken. Met sommige meubels kun je ervoor zorgen dat je visuele afscheiding creëert. Als een kast aan de achterkant mooi is afgewerkt, kun je hem dwars in een ruimte zetten om afscheiding te creëren. Je kunt de afscheiding ook maken met grote planten.
Een andere factor waar je rekening mee moet houden als je je kleine ruimte inricht, is wat de afmetingen van de meubels zijn. Om ervoor te zorgen dat je zo veel mogelijk in je ruimte kwijt kunt, moet je brede en lage meubels vermijden en kiezen voor hoge en smalle meubels. Deze bieden de bergruimte die je nodig hebt, zonder dat ze de ruimte kleiner doen lijken. Met verticale opbergruimte zorg je ervoor dat je de ruimte optimaal benut zonder aan ruimte in te leveren. Kijk op de website Goossenswonen.nl en laat je inspireren voor de inrichting van een klein appartement. Natuurlijk is er bij Goossens Wonen ook altijd ruimte om een afspraak in te plannen voor persoonlijk interieuradvies.