Woontrends

Heerlijk douchen met de regendouche

Bij het vernieuwen van de badkamer, zijn er verschillende soorten douches die je aan kunt schaffen. In dit artikel lees je niet alleen welke douches dit zijn, maar ook wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende soorten douches. Na het lezen van dit artikel, begrijp je in ieder geval waarom het douchen onder een regendouche zo heerlijk is.

De douche met douchebak

Ten eerste kun je ervoor kiezen een douche met douchebak aan te schaffen. Met een douchebak weet je niet alleen zeker dat je niet uit zal glijden over de gladde vloer, maar heb je ook nooit koude voeten. Een nadeel van een douche met bak is dat deze douche er vaak minder mooi uit ziet dan een douche zonder bak. Dit komt omdat de bak op de grond geplaatst wordt en niet in de grond verwerkt wordt.

De inloopdouche

Je kunt er ook voor kiezen een inloopdouche in jouw nieuwe badkamer te laten verwerken. De inloopdouche ziet er niet alleen strak uit, maar is voor sommige mensen ook veiliger dan een douche met bak. Dit komt omdat je geen opstapje hebt en dus nergens over kunt vallen. Een nadeel van de inloopdouche, is het feit dat het om een open ruimte gaat. Hierdoor kan de warme lucht uit de doucheruimte ontsnappen en kun je het koud krijgen tijdens het douchen. Ook kunnen de tegels in de douche wat glad worden, wat gevaarlijk kan zijn.

De regendouche

Een regendouche is een douche met grote en brede douchekop, die je zowel in de douche met douchebak als in de inloopdouche kunt laten plaatsen. Een groot voordeel van deze douche, is het feit dat de waterstraal van de douchekop erg groot is. Dit betekent dat niet alleen je hoofd nat wordt tijdens het douchen, maar dat het net lijkt alsof je onder een warme waterval staat.

Daar komt nog bij dat je optimaal kunt ontspannen onder de douche. De druppels van de regendouche vallen wat minder hard naar beneden, waardoor je echt ontspannen en rustig kunt douchen. Heb je een hardere straal nodig, dan zet je de douche wat harder en kun je bijvoorbeeld gemakkelijker de shampoo uit je haren spoelen.