Lekker wonen

De leukste badkamer tegels

Goed begonnen is half gewonnen, en dat geldt ook voor de inrichting van je badkamer. mooie badkamertegelsDe basis van een stijlvolle, functionele badkamer begint bij de juiste keuze van vloerbekleding, en in het geval van de badkamer zijn er heel wat keuzes. Het aanbod aan vernieuwende vloer -en wandtegels blijft maar groeien, en een goed overzicht van de leukste badkamer tegels zoals bij Tegeldepot is dan ook belangrijk. Want geef toe, tegels zijn er niet enkel om je badkamer er nooit te laten uitzien: ze hebben ook een praktische functie. De volgende soorten tegels bieden enkele unieke voordelen, en hieronder lees je precies welke.

De slipweerstand van de badkamertegels

De badkamer is een vochtige omgeving, en er is dan ook nood aan een antislip voerbekleding. De slipweerstand van een tegel wordt bepaald door de vuil -en slijtageweerstand, alsook de oppervlakteruwheid ervan. Meestal wordt op vloer -en wandtegels aangegeven hoe slip-bestendig ze zijn, en dan kun je gemakkelijker kiezen voor de tegels die naast op het vlak van stijl en uitstraling, ook qua veiligheid aan je verwachtingen voldoen!

Keramische tegels voor een klassieke en stijlvolle uitstraling

Keramische tegels zijn het je van het: ze zijn relatief licht maar toch stevig, en zijn in ontelbaar veel uitvoeringen en stijlen verkrijgbaar. Op die manier kun je je badkamer volledig naar je eigen wens inrichten, er zijn haast geen grenzen.

Keramische tegels zijn daarbij eenvoudig te plaatsen, en gaan ook erg lang mee. Zo kun je je badkamer niet enkel voorzien van leuke tegels, maar bespaar je er op lange termijn ook nog eens mee ook.

Betonnen tegels: het toppunt van veiligheid

Afhankelijk van je prioriteiten kun je kiezen voor stevige betonnen vloer -en wandtegels. Dergelijke tegels komen vaak voor (vooral in iets oudere huizen) en hebben dus een klassieker karakter, maar ze garanderen wel veiligheid en erop slippen is haast onmogelijk. Ook op het vlak van onderhoud zijn dergelijke tegels ideaal: gewoon even schoonvegen met een bezem, meer is er niet nodig.

Betonnen tegels zijn echter wel niet de meest nette en hygiënische keuze, en dat is juist in een badkamer zo belangrijk. Bacteriën hopen zich veel sneller op op betonnen tegels, en ze zijn dus vaak tweede keus.