Woontrends

Vergane glorie: deze cliché’s mag je écht niet meer in huis hebben!


steigerhout

Woontrends en interieurstijlen volgen elkaar in hoog tempo op. Industrieel wonen, landelijk wonen, scandinavisch wonen… je ontkomt er niet aan op het moment. Hetzelfde geldt voor interieurhypes zoals blank hout op dit moment. Of wit. Of filamentslampen. Maar welke interieurhypes waren enkele jaren geleden helemaal hot, en lijken nu naar de achtergrond te verdwijnen?

Buddha’s

Buddhabeeldjes koop je niet voor jezelf, maar moet je krijgen van een ander. Dan brengen ze geluk. Dat was althans de opvatting over buddhabeelden. Had jij ze ook in huis? Buddhabeelden kunnen we gerust een hype noemen. Overal kwam je ze tegen, zowel bij gelovigen als bij studenten in huis. In groot formaat, klein formaat, betonlook, hout, steen… de “buddhahype” is al enkele jaren geleden, dus heb jij nog steeds van die “cliché” buddhabeelden in huis? Hoog tijd om deze dan per direct op te ruimen. Want buddha’s die kunnen écht niet meer!

Steigerhout

Geef toe: je had op z’n minst íets van steigerhout. Een salontafel? Eettafel? Je complete meubelset? Of anders je tuinmeubilair? Steigerhout was de afgelopen tien jaar dé trend. Maar de steigerhoutgekte lijkt nu wat af te nemen. En dat is maar goed ook, want origineel was het niet meer op het laatst… toch?

Leeslampen

Een staande lamp naast je bankstel, met natuurlijk een leeslampje voor ’s avonds. Iedereen had er eentje, tien jaar geleden. Maar op dit moment zien we ze nog maar weinig. Sfeerverlichting voor ’s avonds is veel diverser geworden. Van dimbare hanglampen tot zachtgekleurde LED lampjes in plafond of meubelen verwerkt.

“Wijze spreuken”

Of misschien moeten we het inspirerende wijsheden noemen. We bedoelen natuurlijk teksten als “happiness is not a destination, it’s a way of life” en “live love, love life”. Waar zijn ze gebleven? Het is pas drie jaar geleden dat we deze teksten overal tegenkwamen. Op kussentjes, op behang, als muursticker of in een schilderijlijstje.