Lekker wonen

Inspiratie voor boven de bank: vijf tips en adviezen voor een fraaie muur

De muur boven de bank is een lastige plek om er leuk te laten uitzien. Als je moeite hebt om de juiste smaak te vinden om de muur bij de bank op te fleuren, dan ben je in elk geval zeker niet de enige. Met onze tips en adviezen kun je direct aan de slag om de lege muur achter de bank op te vrolijken!

1. Hang een of meer moderne schilderijen achter je bank

Een kale muur achter de bank kun je, zeker als je een modern en industrieel interieur hebt, direct levendig maken door enkele moderne schilderijen op te hangen. Moderne schilderijen zijn in allerlei soorten verkrijgbaar, van kubistische ontwerpen, Picasso replica’s tot bijzondere vormen, reliëf, et cetera. Let er bij de keuze van de kleuren natuurlijk wel op dat deze aansluiten op de rest van je interieur.

2. Een designlamp doet wonderen

De bank is natuurlijk bij uitstek een plek waar je na een dag werken, in de namiddag of in de avond even heerlijk tot ontspanning kunt komen. In deze jachtige tijd lukt dat het beste door een spannend of informatief boek te lezen, er een krantje bij te pakken of door even een puzzel te maken. Door een stoere designlamp, een wandlamp is het meest praktisch, achter de bank te plaatsen, kun je ook als het schemerig is lekker je boekje, krant of tijdschrift lezen terwijl je op de bank tot rust komt. En tegelijk vul je direct de lege muur op achter de bank, met een mooie en stoere interieurlamp!

3. Hang een paar wandkastjes op

Een lege muur achter de bank kun je ook uitstekend benutten door er een paar gave wandkasten aan te monteren. De wandkastjes kun je dan mooi opvullen met spullen die je verzameld hebt, met planten of met een setje leuke foto’s.

4. Gebruik een paar manden

Een origineel idee om de wand op te vullen is door een stuk of wat rieten of rotan manden aan de muur te schroeven. Dit geeft de woonkamer een gezellige en natuurlijke look. Je sluit zo aan op de nature style die tegenwoordig helemaal hot is. Verder is dit ook een voordelige manier om de woonkamer bij de bank te decoreren

5. Fotolijsten

Ten slotte is het ophangen van leuke fotolijsten een aanrader. Door te kiezen voor persoonlijke foto’s of foto’s van natuurtaferelen, kun je veel extra sfeer de woonkamer inbrengen. Probeer het maar eens uit en verbaas je over de gezellige en huiselijke sfeer die je met een paar fotolijsten kunt creëren!

6. Kerststerren tijdens de feestdagen

Natuurlijk hoef je boven de bank geen permanente decoratieve accessoire te gebruiken. Dit mag ook een seizoensgebonden item zijn zoals bijvoorbeeld een papieren kerstster met verlichting tijdens kerst, speciale paasdecoraties met pasen of bijvoorbeeld iets in herfstkleuren tijdens de herfst.