Lekker wonen

Inrichten van een lege kamer: waar begin je?


Het inrichten van een nieuw huis, appartement of kamer is natuurlijk altijd super leuk. Je kan hierbij alle kanten op en je eigen stempel drukken op de sfeer in de kamer. Hierbij kan je gaan voor een strakke, moderne kamer, een klassieke kamer, of een gezellige, landelijke kamer. Toch is het lastigste hierin altijd om een begin te maken. Want waar begin je nu precies als je een kamer compleet gaat inrichten.

Basiskleuren

Het begint allemaal bij de basis. Deze moet goed zijn en niet te rommelig. Kies hier voor een basiskleur waar je de kamer verder op gaat uitbouwen. Dit zijn wat neutralere kleuren, zoals wit, zwart, grijs of bruin. Hiermee zorg je ervoor dat de kamer niet te druk gaat ogen en dat het daarmee een iets meer “premium” uitstraling heeft. Dit kan je doen door de muren in een van deze kleuren te verven, of te spelen met grotere meubels of decoratie. Als je gaat voor grijs of bruin is het wel van belang dat je goed kijkt naar hoe donker of licht deze kleur is, zodat dit niet te veel van elkaar verschilt.

Accenten

Met accenten bepaal je het uiterlijk van een kamer definitief. Je kan hierbij gebruik maken van knalkleuren, of juist pastel kleuren. De meubels in deze kleuren springen eruit en daarom is het extra belangrijk om deze kleuren goed uit te zoeken. Dit kan je doen met meubels, zoals banken en stoelen, of met felle decoratie, zoals schilderijen of kussens. Natuurlijk zijn banken en stoelen in veel kleuren te verkrijgen, maar het is niet altijd mogelijk om de juiste knalkleur te vinden. Je zou dus ook voor een ander meubelstuk zoals een zitzak kunnen gaan. Op webshops als https://www.zitzakkenstore.nl/ vind je een ruim assortiment met zitzakken in verschillende kleuren.