Lekker wonen

Huis kopen in Noord Nederland


Natuurlijk zijn de huizen ook in Noord Nederland de afgelopen jaren behoorlijk in prijs gestegen. Afgezet tegen de huizenprijzen in de Randstad, koop je in Noord Nederland echter nog steeds een riant huis met ruimte rondom voor een vriendelijke prijs. En wonen in Noord Nederland is beslist de moeite waard.

Net zo snel in de stad als in het bos

We kunnen ons prima voorstellen dat je op zoek bent naar een adres om een hypotheek Groningen af te sluiten. De provincie Groningen is een prachtige provincie met veel groen en vooral veel ruimte. De huizenprijzen zijn vriendelijk. Je krijgt er veel huis voor je geld. De tijd dat Groningers erg stug waren, ligt al lang achter ons en je bent in de provincie Groningen even snel in de stad als middenin het bos.

Kinderen leren wat het buitenleven inhoudt

Voordeel van wonen in de provincie is ook de kwaliteit van de lucht. Die is in de provincie echt veel beter. Je leeft er dus echt gezonder. En wat dacht je van opgroeiende kinderen? Die kun je in Noord Nederland nog prima op de fiets naar school laten gaan. Het is er veilig en er is minder criminaliteit. Je kinderen leren bovendien wat het buitenleven inhoudt en daar worden ze ook niet minder worden.

Nieuwbouw en monumentale panden

Ook de stad Groningen is zeer aantrekkelijk om te wonen, zoals ook Drenthe volop in ontwikkeling is met interessante plaatsen als Assen en Emmen. Het zijn steden die de vergelijking met steden in en rond de Randstad prima aankunnen. Groningen is een studentenstad en geldt als een van de meest gezellige steden van ons land. Het beschikt over een heerlijk centrum waar nieuwbouw wordt afgewisseld met prachtige monumentale panden.

Kies de beste hypotheekadviseur

Verstandig dus om een afspraak te maken met de hypotheekadviseur Groningen. Vertel de adviseur over jouw plannen en laat hem berekenen wat je maximaal kunt lenen. De hypotheekadviseur kan bovendien de hypotheek met de beste voorwaarden voor je zoeken en is in de periode waarin je aan huis koopt ook meteen je steun en toeverlaat. Want de zoektocht naar een huis en het rondkrijgen van de hypotheek zijn spannende zaken. Dan heb je echt iets aan iemand die het klappen van de zweep kent.

Redenen voldoende om ook een verhuizing te overwegen

Wonen in Noord Nederland is een prima idee. Ongeacht voor welke provincie je ook kiest. Veel huis voor relatief weinig geld, groen, ruimte en veiligheid. Het zijn zomaar wat redenen om ook een verhuizing te overwegen.