Lekker wonen

Houten lamellen: een stijlvolle toevoeging aan het interieur


Jaloezieën en lamellen zijn al lange tijd een populaire vorm van raamdecoratie. Of je nu gordijnen zoekt voor in de badkamer, de slaapkamer of de woonkamer, houten lamellen kun je in elke ruimte gebruiken als stijlvolle toevoeging aan je interieur. Deze vorm van raamdecoratie komt in veel soorten en maten voor, wat het soms lastig maakt om te kiezen. Wat zijn de voordelen van jaloezieën? En wat is het verschil tussen de aluminium jaloezieën en de houten variant?

Aluminium lamellen

Veel mensen denken dat aluminium jaloezieën alleen maar tot zijn recht komen in moderne huizen en strakke interieurs. Dit is niet helemaal juist. Ook in een landelijke inrichting kunnen jaloezieën van aluminium erg smaakvol zijn.

Door het toevoegen van een mooie ladderband, kun je het stoere uiterlijk van de jaloezieën iets zachter maken. Deze banden brengen een ander voordeel met zich mee: ze zorgen dat de gaten tussen de lamellen bedekt zijn.

Een groot voordeel van aluminium lamellen is dat ze in elke ruimte kunnen worden geplaatst zonder te verroesten of verkleuren. Jaloezieën van aluminium zijn namelijk goed bestand tegen vocht en water, waardoor het geen probleem is om deze in de badkamer of keuken op te hangen.

Houten lamellen

Waar aluminium jaloezieën vroeger erg populair waren, lijken houten lamellen op maat gemaakt nu steeds meer de voorkeur te krijgen door de stijlvolle en warme uitstraling. Wanneer je van natuurlijke materialen houdt in huis, kunnen houten lamellen veel sfeer geven. Houten jaloezieën stralen warmte uit, of je nu in een oude boerderij woont of in een modern nieuwbouwhuis. Houten lamellen staan chique bij elke inrichting.

Je kunt houten jaloezieën goed aanpassen naar eigen smaak. Dit kan gemakkelijk met de houten lamellen van Mijnhoutenjaloezieen. Niet alleen valt er te kiezen uit verschillende kleuren, ook de houtsoort waarvan het product is gemaakt, kan verschillen. Daarnaast kan ook de ladderband afgestemd worden op de kleur of de houtsoort.