Tuinen

Hoe u uw gras onderhoudt voor een gezond gazon


De zomermaanden kunnen een moeilijke tijd zijn voor uw gazon, maar er zijn tal van manieren om het gezond te houden en te laten gedijen. We nemen een ??kijkje hoe we de komende maanden een gezond en fris ogend gazon kunnen bereiken en behouden. De zomermaanden kunnen een moeilijke tijd zijn voor uw gazon, maar er zijn tal van manieren om het gezond te houden en te laten gedijen.

Omgaan met bestaand onkruid
Elk gazon heeft op zijn minst een paar onkruiden. U kunt ze misschien met de hand behandelen als er niet veel zijn, maar als er meer zijn, gebruik dan een schoffel om ze te verwijderen voordat het gazon wordt overstroomd. Het is het beste om geen chemicaliën te gebruiken om vervuiling of schade aan de omliggende planten te voorkomen, maar als uw tuin wordt geteisterd door hardnekkig onkruid en u vindt dat chemicaliën nodig zijn, volg dan altijd het etiket van de fabrikant en probeer een selectief, opkomend herbicide te gebruiken die onkruid zal doden en niet het gazon zelf.

Meer tips van Lageman Graszoden op Graszodengelegd.nl

Diep water geven
Diepe wortels helpen je gazon er zo weelderig en gezond mogelijk uit te laten zien. Het is het beste om zwaar en maar af en toe water te geven in plaats van het veel licht te laten strooien. Een eerste keer zwaar water geven totdat de grond 10 centimeter vochtig is en vervolgens weer wachten als de bovenste 3-5 centimeter aarde weer droog is. Dit is een goede manier om diepe wortelgroei te bevorderen.

Over het algemeen is 3-5 centimeter water per week een goede hoeveelheid voor de meeste gazons, maar dit kan variëren afhankelijk van de temperatuur en de variëteit van het gras. Het beste is om uw gazon in de vroege ochtend water te geven, maar de avond is ook acceptabel, omdat er minder water verloren gaat door verdamping.

Maai op een hoge stand
Langerere, dichtere gazons zijn gezonder dan ondiepe gazons. Langer gras zal helpen onkruidkiemen te blokkeren en kan voorkomen dat ze ontkiemen, waardoor uw gazon zich op groei kan concentreren wat de weerstand tegen ziekten zal verbeteren. Houd de grasmaaier van uw gazon op een hoge stand zodat het gras ongeveer 3 cm lang is en zorg ervoor dat ze scherp zijn. Ruim na het maaien uw grasresten niet op. Laat ze in plaats daarvan rusten op het gras, zodat voedingsstoffen naar het gazon kunnen terugkeren.