Lekker wonen

Hoe kies je het juiste laminaat voor jouw interieur?

Laminaat is een veelzijdige vloer gemaakt van samengeperste houtvezels. Dit zorgt voor een lichtgewicht vloer die gemakkelijk op maat te snijden is. Dit gebruiksgemak maakt laminaat een goede keuze voor jouw interieur. In dit blog lees je alles wat je moet weten over laminaat en toebehoren.

Het voordeel van laminaat

Ten opzichte van een tegelvloer of parket kent laminaat een aantal prettige voordelen. Zo is laminaat erg onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk zelf te leggen. Bovendien zijn laminaatplanken kleur- en slijtvast, waardoor je lang plezier hebt van jouw laminaatvloer.

Een laminaatvloer is doorgaans leverbaar in uiteenlopende kleuren. Of je nu op zoek bent naar een laminaatvloer met houtlook of juist naar tegellaminaat of hoogglanslaminaat – je hebt alle keuze! Zo vind je gemakkelijk een vloer die past bij jouw interieur.

Ondervloer en andere toebehoren

Het hoogste comfort van je laminaat bereik je door een ondervloer toe te voegen. Deze zachte ondervloer dempt niet alleen het geluid naar boven- en onderruimtes, het werkt ook isolerend waardoor de laminaatvloer nooit koud aanvoelt. Wel zo fijn als je graag op sokken door het huis loopt.

Ook de juiste plinten zijn belangrijk voor een volledige afwerking van je laminaatvloer. Deze zijn doorgaans verkrijgbaar in dezelfde kleur als de laminaatvloer die jij kiest. Zo ben je verzekerd van een afgewerkt geheel en een natuurlijke uitstraling.

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je laminaat aanschaft, is het belangrijk om een aantal dingen mee te nemen in je keuze. Zo kom je tijdens de aanschaf of het leggen van je vloer niet voor verrassingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan:

-Het aantal vierkante meters;
-Je budget;
-De kleur van je laminaat;
-De ruimte en het gebruik;
-De juiste ondervloer.

Bovenstaande punten zijn belangrijk om mee te nemen in je beslissing. Op die manier kies je altijd voor laminaat waar je nog jaren mee vooruit kunt!

Laminaat kopen bij een vloerspecialist

Wil je ook laminaat in jouw woning? Ga dan naar een vloerspecialist zoals Bebo parket. Zij weten precies welke materialen je nodig hebt om jouw laminaatvloer mooi te kunnen leggen. Bovendien vind je hier de beste kwaliteit en uitstekende service!