Verbouwen

De voordelen van het werken met underlayment platen

Underlayment is een vlak en sterk plaatmateriaal dat bestaat uit meerdere lagen houtfineer. Het heeft wat dat veel weg van multiplex, wat op precies dezelfde manier wordt gemaakt. Het is echter vaak wat vlakker dan multiplex en heeft een wildere uitstraling. Hierdoor werd dit houten plaatmateriaal vroeger minder gebruikt op plekken die zichtbaar zijn. Tegenwoordig is deze stoere, natuurlijke uitstraling erg populair en zien we bijvoorbeeld Fins vuren underlayment ook zichtbaar in interieurs opduiken.

Steeds vaker toegepast in meubels en keukens

Underlayment is altijd van hout gemaakt, waarbij vurenhout de meest voorkomende is. Vroeger werden underlayment platen alleen gebruikt als constructiemateriaal voor bijvoorbeeld wanden, daken en vloeren, maar tegenwoordig zie je het ook steeds vaker toegepast worden in meubels en keukens. Vaak hebben de platen een speciale behandeling gekregen, waardoor ze brandwerend zijn.

Pellos floor

Zoals gezegd komt de variant van vuren het meeste voor, en dat komt bijna allemaal uit Finland, ook wel Pellos Floor genoemd. Dit komt doordat het een hoge kwaliteit heeft en daarnaast een mooie, rustieke uitstraling en enorm duurzaam is. Daarnaast is het zo dat de underlayment platen van Fins vuren relatief licht van gewicht zijn. Hierdoor kun je er heel erg gemakkelijk mee werken, ook in je eentje. 

Underlayment kan voor veel verschillende doelen gebruikt worden

De toepassingen van underlayment zijn enorm veelzijdig, en worden steeds veelzijdiger, omdat mensen er meer en meer toepassingen voor vinden. Underlayment blijkt dan ook voor veel meer zaken geschikt dan alleen voor het realiseren van een ondervloer. Hierdoor ontstaan er unieke toepassingen die uiteindelijk uitgroeien tot onderdeel van de veelgebruikte toepassingen van underlayment. Enkele toepassingen van underlayment zijn: daken, vloeren, muren, verpakkingen, meubelstukken en bouwbeschuttingen.

Voor het maken van meubels

Tegenwoordig zien we bij meubelprojecten underlayment steeds vaker voorkomen, niet zo gek want het is hier uitermate geschikt voor. Underlayment wordt onder meer gebruikt bij het maken van kasten en kastindelingen, bedden, bed-ombouwen en stapelbedden. Daarnaast zien we dat underlayment ook steeds vaker in keukens wordt gebruikt.

Vurenhout underlayment

Voor je interieur raden wij aan om voor vurenhout te gaan. Een heel belangrijk voordeel van vurenhout is de rustieke, natuurlijke uitstraling. De kleur en sfeer kun je erg makkelijk combineren met de meest uiteenlopende interieurstijlen. Zo worden er regelmatig leuke wandplanken van gemaakt, maar underlayment wordt ook gebruikt voor het maken van grotere meubelstukken, zoals bureaus en kastdeuren. Underlayment is ook goed geschikt om te gebruiken als werkblad, het kan namelijk eenvoudig worden bewerkt en op meerdere manieren worden afgewerkt. Hierdoor kun je heel makkelijk zorgen voor de uitstraling die goed bij jou en je interieur past.