Lekker wonen

Hoe kan een loodgieter je woning meer milieuvriendelijk maken?


In 2016 is er bijna geen industrie meer te bedenkenwater besparen die niet meer milieuvriendelijk is geworden. Van elektrische auto’s die geen benzine meer nodig hebben tot huizen die voorzien zijn van zonnepanelen om groene energie op te wekken. Mensen zijn op vele verschillende manieren bezig om op een meer milieuvriendelijke manier te leven. Dit is een positieve ontwikkeling want hierdoor hebben we als mensheid minder negatieve invloed op het milieu. Ook de industrie van een loodgieter heeft een aantal veranderingen ondergaan waardoor zij in staat zijn om je woning meer milieuvriendelijk te maken. In dit artikel bespreken we een aantal van deze nieuwe mogelijkheden.

Water besparen met het toilet

Wist je dat bijna een derde van het waterverbruik in een woning door een toilet verbruikt wordt? Een gemiddeld Nederlands huishouden trekt dagelijks zo ongeveer zes keer het toilet door. Bij de ouderwetse toilette wordt hierbij iedere spoeling zo’n zes liter water verbruikt. Er zijn echter een aantal moderne toepassingen die dit waterverbruik sterk kunnen terugdringen. Zo was er bijvoorbeeld al het toilet met twee verschillende spoelknoppen waarbij kort of lang doorgespoeld kan worden. Een andere optie is een stopknop waarmee de spoeling gestopt kan worden wanneer een kortere spoeling voldoende is om een kleine boodschap in het toilet af te voeren. De nieuwste modellen toiletten maken echter gebruik van water dat met een hoge druk doorgespoeld wordt. Hierdoor is veel minder water nodig bij een spoelbeurt om deze taak beter dan ooit uit te voeren.

Regenwater en grijs water

Een andere manier waarop een loodgieter kan helpen om een woning meer milieuvriendelijk te maken is door regenwater te verzamelen. Door regenwater op te vangen en dit te gebruiken in huis voor verschillende activiteiten die geen gezuiverd schoon water nodig hebben kan het waterverbruik in huis teruggedrongen worden. Dit kan overigens ook met behulp van grijs water. Grijs water refereert naar het opslaan van afvalwater en dit her te gebruiken voor andere doeleinden zoals het doorspoelen van een toilet. Op deze manier wordt op een zo efficiënte mogelijke manier met water in huis omgegaan en dit kan een enorme besparing opleveren.

Een loodgieter vinden voor milieuvriendelijke toepassingen

Wanneer je een upgrade van het huidige sanitair in je woning overweegt om zo een meer milieuvriendelijke woning te maken dan moet hier de juiste loodgieter voor gevonden worden die ervaring heeft op dit gebied. De beste loodgieter Maastricht kan je op meerdere gebieden tegelijkertijd helpen en zo het waterverbruik in een woning drastisch terugdringen.