Woontrends

De laatste trends voor in de badkamer


Voor woonkamers veranderen trends continu. Vrijwel ieder jaar zijn er nieuwe kleuren, meubels en soorten materialen die op dat moment als trendy gezien worden. Trends voor het badkamerinterieur veranderen meestal niet zo drastisch met iedere jaargang. Zo zijn de meest populaire kleuren voor de badkamer nog altijd wit en zwart met misschien één enkele kleur om mee te combineren. Toch is het interieur van de badkamer door de jaren heen wel degelijk langzaam veranderd. Tientallen jaren geleden wasten mensen zich nog in een teil met water. Tegenwoordig zijn badkamers van veel meer soorten sanitair en luxe voorzien. De badkamer is de plek bij uitstek geworden waar we ons in huis kunnen ontspannen en relaxen. Aan de laatste trends voor in de badkamer zien we dat deze ontwikkeling zich ook dit jaar voortzet. Dit zijn namelijk trends die voor meer luxe, meer ontspanning of beide tegelijk zorgen.

Luxe badkamertrends

Luxe zorgt voor meer comfort. Het zijn manieren waarop we de badkamer beter en makkelijker kunnen gebruiken. Een trend dat hier een goed voorbeeld van is zijn dubbele wasbakken. Dit zijn twee wasbakken die naast elkaar in de badkamer geplaatst worden. Meestal is dit natuurlijk wel één geheel en maken de afzonderlijke kranen gebruik van één enkele wateraansluiting. Het stelt grote gezinnen in staat om met meerdere mensen tegelijk van de badkamer gebruik te maken. Een andere luxe trend voor de badkamer zijn digitale douches waarvan de temperatuur van het water tot op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Bovendien besparen deze douches ook nog eens water en energie. Een trend die tevens voor meer luxe en ontspanning zorgt is de installatie van een televisie of radio in de badkamer.

Trends voor een ontspannen sfeer

Badkamers worden door allerlei verschillende toepassingen steeds makkelijker en comfortabeler te gebruiken. Daarbovenop proberen we ook ieder jaar de ontspannen sfeer in een badkamer te verbeteren zodat we hier nog beter tot rust kunnen komen en heerlijk kunnen relaxen na een lange dag werken. Badkamers beginnen steeds meer op een mini spa te lijken. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat er steeds meer jacuzzi’s worden geplaatst. Een trend die we nu in opkomst zien is het gebruik van natuurlijke invloeden, zoals houtmaterialen, in de badkamer. Ook deze ontwikkeling heeft als doel om de ontspannen sfeer in de kamer te verbeteren. Met ditzelfde doel wordt ook meer aandacht aan de verlichting van de badkamer besteed. Deze moet nog altijd de taken mogelijk maken die we in de badkamer moeten verrichten maar moet tegenwoordig ook gedimd kunnen worden voor de momenten dat mensen willen ontspannen.

Bron: http://loodgietersantwerpen.be