Tuinen

Hoe creëer je een sfeervolle wintertuin?


Op het moment dat we net gewend zijn aan de herfst, treedt soms de winter al in. Voor je het weet, zijn huizen, straten en tuinen bedolven onder een dun laagje sneeuw. Natuurlijk wil jij ervoor zorgen dat jouw tuin winterklaar is op het moment dat het zover is. Dus steek je je handen uit je mouwen. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw tuin ook in de winter sfeervol oogt en jouw buitenlampen daar een mooie kijk op geven?

Planten

Vanaf de herfst verandert je tuin enorm. De meeste planten bloeien niet meer en sommige planten halen de winter niet. Gelukkig zijn er genoeg wintervaste planten die er voor zorgen dat jouw tuin ook in de winter groen genoeg is. Winterharde planten kunnen ook prima tegen vorst, in ieder geval zoals wij die gemiddeld in Nederland en België meemaken.

Verlichting

We hadden het al even over buitenlampen. Buitenverlichting zorgt ervoor dat je ook van je tuin kan genieten als het te guur is om buiten te zijn en als het vriest. Van binnen uit kijk je in je tuin, waardoor die een verlengstuk van je huiskamer wordt. Daarnaast zorgt buitenverlichting voor een stukje veiligheid. Met de juiste lampen kan je ook in het donker je voordeur vinden en is jouw huis een stuk minder aantrekkelijk voor mensen met minder goeie bedoelingen. Zeker in een wat grotere tuin kan je spelen met licht. Met één of meer grotere buitenlampen verlicht je je terras of het pad naar de poort. Door een paar kleinere spots op te hangen kan je ook je vijver, tuinhuisje of bloemperk enigszins in het licht zetten.

Andere accenten

Je kan ook je tuin wat opleuken door nieuwe accenten aan te brengen. Hang bijvoorbeeld iets decoratiefs aan de schutting. Dat mag uiteraard zowel zelfgemaakt als zelf gekocht zijn. Plaats een vogelhuisje in de sfeer van je tuin: dit is zowel een leuke eyecatcher als een manier om meer leven in je tuin te krijgen.

Wintertuin klaar?

We hebben je hierboven een paar tips gegeven waarmee jouw tuin ook in de winter een sfeervolle plek blijft. Zowel jij, je gezin als jullie bezoek komt daar zelfs de strengste winter wel mee door.