Woontrends

Denken jullie aan een nieuwe badkamer? Dit zijn de badkamertrends voor 2020


Als je met plannen rondloopt om de badkamer te renoveren of compleet te vernieuwen, kun je altijd wel wat inspiratie en tips gebruiken. Natuurlijk ga je bij een verbouwing voor een compleet nieuwe, maar ook eigentijdse en trendy badkamer. Maar waar moet een badkamer anno 2020 qua stijl aan voldoen? De nieuwste en meest trendy ontwikkelingen op badkamergebied voor het jaar 2020 hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Een frisse en eigentijdse douchecabine

De grootste trend in 2020 is een eigentijdse douchecabine te installeren. Specifiek een zwartkleurige douchecabine neemt toe in populariteit. Als je een douchecabine kopen wilt, heb je volop keuze aan modellen. En zwarte inloop douchecabine is in 2020 echt hot. Zorg ervoor dat je een multifunctionele douchekop aanschaft. Uiteraard met een regendouche functie, zodat je heerlijk comfortabel kunt douchen na een dag hard werken.

2. Kies voor creativiteit met het tegelwerk

Inspiratieloze en strakke tegels hebben in 2020 afgedaan. Wil je echt een hippe en trendy badkamer, kies dan voor creatieve tegelpatronen. In plaats van vierkante, standaard tegels in de badkamer, is het in 2020 de norm om te kiezen voor tegels die opvallen en de aandacht trekken. Mooie voorbeelden zijn stoere hexagonale tegeltjes van Portugese of Marokkaanse makelij. Ook mozaïektegels doen het in 2020 helemaal goed. En verder kun je kiezen voor tegels in de badkamer met visgraatpatronen.

3. Pak de verlichting aan en verlicht ook de badkamerspiegel

Een moderne badkamer kan natuurlijk niet zonder strakke verlichting. Al enkele jaren zijn het vooral led-spotjes en led-lampen die de norm zijn voor in de badkamer. Ook in 2020 is dat het geval. De badkamer nog extra verfraaien kan ook door led-strips op keukenkastjes aan te brengen, of rond de spiegels. Kies hierbij voor mooie, vrolijke ronde spiegels. Qua badkamerspiegels is rond namelijk in, in plaats van een vierkante spiegel.

4. Metallic tinten in de badkamer

Het gebruik van metallic tinten was in woonkamers en keukens al populair, maar is in 2020 ook in trek in de badkamer. Door te kiezen voor subtiele gouden, bronzen of metalen accenten en materialen krijgt de badkamer een stijlvolle, luxueuze en speelse look. De kunst is om in de badkamer niet een overdaad aan metallic elementen aan te brengen, maar dit bescheiden te doen. Kies bijvoorbeeld voor kranen in metallic stijl en voor de deurklink. En laat het daarbij om het lekker subtiel te houden!