Lekker wonen

Het plaatsen van een nieuwe vloer


Als je een nieuwe vloer gaat aanschaffen, kom je er al snel achter dat er een heel breed aanbod is van verschillende vloeren. Wij leggen uit wat de voor en nadelen zijn van de meest gekozen vloeren, zodat dit je kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Het type vloer dat het beste past binnen je huishouden is naast de onderstaande voor en nadelen ook afhankelijk van het interieur in je huis en je gezinssamenstelling.

voordelen laminaat

De voor en nadelen van laminaat

Laminaat is een van de populairste vloersoorten. Dit komt vooral omdat laminaat in verschillende prijsklassen te verkrijgen is en laminaat een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Het voordeel van laminaat is dat je hier jarenlang plezier van kunt hebben en dat je laminaat ook zelf kunt leggen. Het nadeel van laminaat is dat het meestal niet waterbestendig is, bij een lekkage of als de vloer regelmatig vochtig is kan het laminaat gaan uitzetten.

De voor en nadelen van tegels

Tegels gaan vaak het langst mee, je kunt hier tientallen jaren gebruik van maken zonder dat de vloer er versleten uit gaat zien. Nog een voordeel van vloertegels is dat tegels gemakkelijk schoon te houden zijn en dat je tegels kunt laten plaatsen in combinatie met vloerverwarming. Het nadeel van tegels is wel dat dit een stuk prijziger is dan andere vloersoorten en dat het in de winter erg koud kan zijn als je tegels zonder vloerverwarming hebt.

De voor en nadelen van tapijt

Tapijt is ook erg populair als vloersoort, het is namelijk een goedkope, comfortabele en praktische manier om je huis mee aan te kleden. Vloerbedekking kan je huis een luxe en mooie uitstraling geven en het heeft daarnaast ook nog een isolerende functie. Het nadeel van tapijt is wel dat er gemakkelijk vlekken op komen en dat het vaak lastig te reinigen is, daardoor is tapijt in vergelijking met de andere vloersoorten niet erg hygiƫnisch.

Bron: CJS Woningontruiming