Lekker wonen

Welke opties zijn er als je denkt aan een Jacuzzi in huis?


De Jacuzzi wordt populairder. Steeds meer mensen besluiten om er één aan te schaffen om in eigen huis te kunnen genieten van heerlijke wellness. Door die toenemende vraag zijn ook de mogelijkheden voor een eigen Jacuzzi flink toegenomen. Welke opties er allemaal zijn, lees je hier.

Hoewel een Jacuzzi eigenlijk ontworpen is voor buitengebruik, kun je hem ook binnen het huis plaatsen. Voor beide opties dien je de nodige voorbereidingen te treffen alvorens je van start kan gaan. Die zullen we hieronder toelichten.

Jacuzzi buiten plaatsen

In negentig procent van de gevallen wordt een Jacuzzi in de tuin geplaatst. Op de eerste plaats omdat het een stuk eenvoudiger is om een Jacuzzi in de tuin te plaatsen. Het bad kan vaak probleemloos door een opening in de schutting de tuin in gedragen worden. Is dit toch niet mogelijk, dan kan de Jacuzzi ook over het dak de tuin in gehesen worden met behulp van een kraan. Een Jacuzzi in de tuin is niet alleen praktischer, maar ook heilzamer. Onderzoek wijst uit dat de therapeutische effecten van een Jacuzzi buiten groter zijn dan binnen. Het is raadzaam om de Jacuzzi niet te ver in de tuin te plaatsen, maar juist wat dichter bij huis. Je hoeft dan niet een heel stuk door de kou te lopen. Installeer de Jacuzzi bij voorkeur onder een overkapping. Het bad blijft dan schoner en je hebt daarnaast meer privacy.

Jacuzzi binnen plaatsen

Het is een stuk complexer, maar ook binnenshuis kan een Jacuzzi geplaatst worden. Bedenk wel dat de gemiddelde Jacuzzi niet door een deur past. Deze zal door het dak gehesen moeten worden. Het dak zal dus open gebroken moeten worden. Of de Jacuzzi moet al bij de opbouw van het huis geplaats worden. Daarnaast dient de Jacuzzi geplaatst te worden op een stevige ondergrond, aangezien een met water gevulde Jacuzzi algauw tussen de 1.000 en de 2.500 kilo weegt. Ook moet de ruimte waar het bad komt te staan voldoende geventileerd kunnen worden, aangezien het bad voor een hoge luchtvochtigheid zorgt.

Meer informatie nodig over de mogelijkheden voor een eigen Jacuzzi in of aan huis? Via deze website kom je alles te weten.