Slaapkamer

Het comfort van een luxe of moderne slaapkamer

De slaapkamer is wellicht de intiemste plek in huis. Een ruimte waar niet iedereen die op visite komt toegang tot heeft. Deze ruimte is gemaakt om geheel tot rust te komen na een lange intensieve dag. Een plek waar je kunt ontspannen en lekker kunt wegdromen om vervolgens nieuwe energie op te doen. Toch vergeten veel mensen hun slaapkamer als zij bezig zijn met de inrichting van de woning. De slaapkamer gebruik je om te slapen en dan is het donker, is wat veel mensen zeggen. Over het algemeen is deze ruimte bij de mensen die zo denken ook niet een heel erg nette plek. Er liggen overal kleren en je vindt er tierelantijntjes die verder geen vaste plek in huis hebben.

Slaapproblemen? Kom tot rust!

Heb jij zelf moeite met slapen? Kom je slecht in slaap, of slaap je onrustig of weinig, dan kan de slaapkamer zelf daar wel eens de oorzaak van zijn. Wil je de ideale slaapomstandigheden creëren, zet dan de verwarming uit en lucht overdag je slaapkamer goed door het raam op een kier te laten staan. De ideale slaapkamertemperatuur is ongeveer 17 graden. Daarbij is een luchtvochtigheid tussen de 60 en 80 procent aan te raden. Ben jij een moeilijke slaper, dan slaap jij waarschijnlijk erg licht, je wordt van ieder geluidje wakker. Probeer daarom de omgevingsgeluiden zoveel mogelijk uit te bannen. Geen druppelende kranen, tikkende klokken of zoemende apparaten. Het beste slaap je in een donkere kamer, zorg daarom dat de raamdecoratie voor de slaapkamer verduisterend is.  Er wordt ook beweert dat de straling van smartphones en smarthorloges je uit je slaap kan halen, probeer je telefoon eens buiten je slaapkamer te leggen en doe je horloge af, wellicht helpt dat ook bij jou. Daarnaast schijnt het kijken van televisie voordat je gaat slapen een trigger te zijn voor een slechte nachtrust, lees liever even een half uurtje een boek voor je onder de wol kruipt.

De perfecte slaapkamer indeling

Nu we het uitgebreid gehad hebben over de slaapkamer als ruimte zelf en het creëren van de beste slaapomstandigheden daarbij, gaan we kijken naar de indeling van je slaapkamer. Een rommelige slaapkamer geeft namelijk ook onrust. En onrust wil je juist niet hebben in deze ontspanningsruimte. Of je nu houdt van een moderne slaapkamer, of juist een klassieke of kleurrijke stijl, een opgeruimde slaapkamer is mogelijk in alle stijlen. Wil je jouw slaapkamer inrichten, laat dit dan zo efficiënt mogelijk gebeuren. Zorg voor handige op maakt gemaakte inbouwkasten bijvoorbeeld. Hou ook de looproute naar het bed in de gaten. Het bed is natuurlijk het belangrijkste onderdeel in de slaapkamer dus zorg dat dit het middelpunt is zodat je goed in en uit kan stappen. Laat eventueel door De Suite je slaapkamer ontwerpen, dan weet je zeker dat je een perfect ingerichte slaapkamer krijgt die van alle gemakken voorzien is en ook nog eens restylet is tot een droom slaapkamer.

Een moderne slaapkamer of een luxe slaapkamer? Wat is jouw stijl?

Smaken verschillen, dat geldt zeker ook voor de styling van een slaapkamer. Het is fijn om een goed beeld te hebben over hoe je slaapkamer eruit komt te zien als al jouw wensen erin verwerkt zijn. De Suite maakt daarom een zogeheten artist impression van jouw wensen en hun creativiteit. Deze levensechte 3D afbeelding van de toekomstige slaapkamer laat je precies zien hoe het eindresultaat gaat worden.

Ideeën opdoen voor de slaapkamer inrichting

Wil jij een moderne slaapkamer, een klassieke slaapkamer of toch liever een luxe slaapkamer? Aan de hand van jouw wensen wordt namelijk de eerste opzet gemaakt van de slaapkamer inrichting. Natuurlijk kun je besluiten jezelf te laten verrassen door de stylisten van De Suite, maar je kunt ook alvast wat ideeën opdoen en die doorgeven. Zoek bijvoorbeeld wat kleurencombinaties bij elkaar en verschillende stoffen en materialen die je mooi vindt. Tijdens het kennismakingsgesprek waarbij ook de huidige slaapkamer bekeken en opgemeten wordt kun je jouw ideeën dan laten zien. De kleurstellingen, materialen en stoffen worden dan meegenomen in het slaapkamer ontwerp dat de stylisten voor je gaan maken.

Alles is mogelijk qua slaapkamer inrichting

Schroom niet om je stoutste dromen uit te spreken op het gebied van kleuren, materialen en inrichting voor je slaapkamer. Bij De Suite stappen ze graag uit hun comfortzone om voor jou de ultieme slaapkamer te ontwerpen, in te richten en te stylen. Eigenlijk is alles mogelijk qua inrichting omdat De Suite alle slaapkamermeubels zelf ontwerpt en maakt. Hiermee creëren ze een hoge mate van comfort een prachtig design en een slaapkamer om in weg te dromen en heerlijke nachtrust te vinden.