Verbouwen

Het bouwen van een slim huis begint met smart lampen


Er is geen ontkomen meer aan. Onze huishoudens worden steeds slimmer en waar we ook op de wereld zijn we willen alles in de gaten houden en bedienen. Een huis vol slimme apparaten en toepassingen wordt ook wel een smarthome genoemd. Een slim huis wat volledig te bedienen is met je smartphone en tot op de puntjes is geautomatiseerd. Toch vragen veel mensen zich af of dit wel allemaal noodzakelijk is en waar je eigenlijk moet beginnen. Veel mensen beginnen dan ook met het installeren van een slim verlichtingssysteem. Een verandering die niet perse noodzakelijk is, maar eenmaal geïnstalleerd wel erg makkelijk is om te hebben. 

Tijd voor verandering, maar waar begin ik?

Het beginnen met een slim huis is eenvoudiger dan je denkt. Zonder een installateur of specialist te hoeven inschakelen kun je al starten. Er zijn namelijk starterspakketten beschikbaar voor slimme verlichting wat echt iedereen kan installeren. Zo heeft Philips een compleet hue starterspakket in verschillende uitvoeringen met verschillende lampen. Door de eenvoudige handleiding te volgen en de slimme lampen te installeren heb je binnen enkele minuten de eerste stap gezet naar een smarthome. Na de installatie bedien je alle slimme lampen met een app op je telefoon, zelfs wanneer je niet in huis bent.  

Alleen bedienen met mijn smartphone? 

Wanneer je kiest voor de slimme verlichting van Philips hue moeten al je lampen worden aangesloten op continu stroom. De software die de lampen zo slim maakt zit namelijk in de lamp verwerkt en moet continu op standby staan om te kunnen reageren. Het is daarom niet de bedoeling om je slimme lampen spanningsloos te maken met de wandschakelaar. Als je gewend bent om je verlichting te bedienen met een wandschakelaar en dit ook wilt blijven doen kun je kiezen voor speciaal ontworpen draadloze schakelaars. Deze koppel je aan je slimme lampen en gebruik je naast de gewone wandschakelaar. Verschillende fabrikanten hebben schakelaars in hun assortiment voor slimme verlichting. Zo is er zelfs een speciale Friends of Hue lijn met schakelaars speciaal voor Philips smart lampen. 

Waarom starten met slimme verlichting?

Als je van je huis een smarthome wilt maken kun je eigenlijk op verschillende manieren starten. Toch is verlichting de makkelijkste manier om te beginnen. De installatie is simpel en de setup kun je steeds verder uitbreiden. Ook is verlichting een belangrijk onderdeel van een smarthome, aangezien het veel tijd kost om te schakelen. Dit is met smart lampen verleden tijd.