Tuinen

Kunstgras voor in de tuin


We zitten met zijn allen al geruime tijd veel thuis. Corona houdt de horeca en sportscholen dicht en reizen naar het buitenland zit er ook niet echt in. Dit levert echter ook voordelen op, zo kun je extra genieten van je tuin. Zo’n tuin vergt echter wel onderhoud en met bijvoorbeeld een grasmat kan daar best veel tijd in gaan zitten. Vandaar dat je steeds vaker een tuin met kunstgras ziet. Een van de voordelen is dus het minimale onderhoud dat dat nodig heeft. De andere voordelen lees je hieronder.

Het hele jaar door genieten van een groen gazon

Met kunstgras heb je het hele jaar door een groen gazon om van te genieten. Je hebt er geen onderhoud aan, behalve dat je het af en toe moet schoonmaken, en geen last van mos, molshopen en kale plekken die in het voorjaar bewerkt moeten worden. Kunstgras is in de aanschaf dan wel duurder dan echt gras, maar omdat kunstgras tegenwoordig erg lang mee gaat en je er na de aanschaf geen kosten aan hebt, is het qua prijs vergelijkbaar. Bij echt gras moet je namelijk een grasmachine aanschaffen en moet je het onderhouden, wat ook kosten, en tijd, met zich meebrengt. 

Erg goed voor hooikoortspatiënten

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat de kinderen erop kunnen spelen zonder vies te worden. Het geeft namelijk geen vlekken, maar voelt wel heerlijk zacht om op te spelen. Uiteraard is het voor hooikoortspatiënten ook ideaal omdat kunstgras geen pollen afgeeft en mensen met allergieën dus totaal geen last hiervan hebben.

De verschillende soorten kunstgras

Waar de ‘nepvariant’ vroeger erg plastisch aan deed en na verloop van tijd er slecht uit ging zien, is kunstgras tegenwoordig niet meer van echt gras te onderscheiden is. Zo zijn er tegenwoordig zelfs verschillende soorten kunstgras waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld ‘speelgras’ of ‘golf gras’ en kun je zelfs de ‘groeirichting’ bepalen.

Kunstgras is tegenwoordig erg stevig

Ook als je een hond hebt, is kunstgras de ideale oplossing. Het wordt tegenwoordig namelijk van stevig materiaal gemaakt en je hond heeft, eventueel na een paar keer proberen, vrij snel door dat er niet ingegraven kan worden. Als je hond er een keer zijn behoefte op doet is dat ook geen probleem, omdat je het kunstgras met een emmer sop en een borstel zo weer hebt schoongemaakt. Dit geldt trouwens ook voor het voorjaar: een kunstgrasmat is zo schoongemaakt!