Lekker wonen

Geef je bank een extra look met deze tips


Restylen van bankstellen kan op verschillende manieren

Je bankstel en woonkamer een extra gave look geven? Je bank stylen kun je op uiteenlopende manieren doen. Het stylen van een bankstel heeft enkele aardige voordelen. Zo komt het bankstel nog beter tot zijn recht en kun je er daarna weer jarenlang tegenaan. Je bank stylen betekent feitelijk een verlenging van de levensduur van het interieur. Verder staat een bank die gestyled is lekker eigentijds en strak. Maar hoe kun je jouw bankstel op een doeltreffende manier een nieuwe look geven? Als je onderstaande tips gebruikt, is het bankstel verfrissen en moderniseren niet meer dan een fluitje van een cent!

Ervoor – Bankstyling vóór het bankstel

Aan de voorkant van de bank kun je het beste een vloerkleed neerleggen. Zo krijgt het bankstel nog meer uitstraling en cachet. Wanneer het bankstel er strak uitziet en rechtlijnige patronen heeft, is een rond vloerkleed aan te raden. De ronde vormen zorgen voor wat meer zachtheid en kalmte. Omgekeerd kun je bij een wat ronder vormgegeven bank gebruikmaken van een rechthoekig of vierkant kleed. De woonkamer komt hierdoor wat levendiger over.

Erachter – Achter de bank stijlen

Ook achter de bank kun je het nodige doen op het gebied van styling. Een van de meest bepalende aspecten is de wand achter het bankstel. Wil je de ruimte rond de bank extra warm en gezellig maken en je bank style? Dan kun je op de wand het beste een of meer fotolijsten of sfeervolle schilderijen hangen.

Erop – Styling toepassen op de bank

Ook het bankstel zelf kun je ook iets doen om extra styling te creëren. Maak bijvoorbeeld gebruik van gezellige sierkussentjes op de bank. Het is leuk om voor veelvormige kussens te kiezen, zoals ronde, vierkante en platte kussens.

Ernaast – Het stylen van de ruimte naast de bank

Ten slotte hoort naast het bankstel een klein kastje of een bijzettafeltje te staan. Eventueel aangevuld met een staande lamp of een stoere wandlamp, zodat je een eigen leeshoekje creëert. Het tafeltje of de kleine kast kun je gebruiken om een plant, een kop koffie of een boek op te leggen. Een bijzettafeltje of kastje is dus ideaal en praktisch als extra accessoire dus, maar zorgt ook voor wat extra sfeer.