Lekker wonen

Binnenkort verhuizen? Lees deze tips!


Wanneer je binnenkort gaat verhuizen is het belangrijk om de adreswijzigingen door te geven en de verhuisdozen bij de hand te hebben. Een lijst met zaken om af te checken is handig. Het zal je helpen om de stress laag te houden. Het is goed om een plan te maken voor de verhuizing. Daarnaast zijn er nog meerdere zaken slim om te doen. 

Begin met inpakken of weggooien

Het is goed om te starten met het afscheid nemen van spullen die je niet wilt meenemen. Het is dan ook niet nodig om ze te verhuizen. Vervolgens kun je alle spullen al inpakken die je niet meer nodig hebt. Het is slim om een etiket te doen op iedere doos. Schrijf uit welke kamer het komt, waar het naartoe moet en wat erin zit. Het is prettig om zo alles goed te organiseren. 

Zelf alles verhuizen? 

Het is mogelijk om zelf alles te verhuizen met een verhuiswagen en verhuislift. Je moet er wel voldoende kracht en energie voor hebben. Het is ook belangrijk om voldoende hulp te hebben. Het is vaak veel stress om alles op de verhuisdag te verhuizen. Het inhuren van professionele krachten kan ook. De juiste hulp bij een verhuizing maakt het leven een stuk gemakkelijker. Je kunt dan onbezorgd verhuizen. 

Maak van je huis een thuis

Het is belangrijk om na de verhuizing alle spullen op de juiste plek te zetten. Zorg dat het een geheel wordt. De hele inrichting zijn bepalend voor hoe thuis jij jou voelt in je woning. Het is goed om te zorgen dat het er allemaal mooi uit komt te zien en goed aanvoelt. Maak het persoonlijk door ook foto’s te plaatsen en op te hangen. Alleen dan is het mogelijk om volop te genieten van je nieuwe plek.