Woontrends

Garderobekasten in je loft


Heb jij een loft en ben je deze volop aan het inrichten? Denk dan ook aan mooie grote kasten. Er zijn heel wat mogelijkheden om voor je loft een passende garderobekast te zoeken. Wat je ook kiest, hou het op groot en stoer. Kleine kleerkastjes komen weinig tot hun recht in de grote ruimtes van je loftwoning.

Grote oude garderobekasten

Als je voor oude kasten kiest voor je loftwoning, kies dan grote stoere garderobekasten uit industriële panden. Denk bijvoorbeeld aan de grote metalen kasten die ze in de omkleedruimtes van fabrieken gebruikten. Dit zijn zeer sterke kasten die heel lang meegaan. Knap ze niet op, maar behoud hun oorspronkelijke doorleefde look.

Ga je voor nieuw?

Beter nog dan oude garderobekasten te plaatsen, kun je voor nieuw kiezen. Het voordeel hiervan is dat je ze op maat kunt laten maken. Heb je hoge plafonds? Aarzel niet om je kast tot tegen het plafond te laten aansluiten. Helemaal bovenaan kun je spullen kwijt die je weinig nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan reiskoffers en extra dekens. Voor deze grote kasten zijn schuifdeuren het meest geschikt. Op die manier moet je geen extra ruimte voorzien voor opengaande deuren. Als je bovendien schuifdeuren kiest met strakke lijnen, dan krijg je een groter ruimtegevoel. Je kast lijkt op een strakke muur zodat je één groot en strak vlak krijgt.

Waar plaats je best loft garderobekasten?

Als je in je loft een hoek wil afsluiten als slaapkamer, dan zijn loft garderobekasten ideaal om de scheiding te vormen. Of je kunt bijvoorbeeld loft garderobekasten achter het hoofdeinde van je bed plaatsen zodat je hierachter een inloopkast krijgt. Zo worden al je spullen zoals kleding, schoenen en dergelijke meer netjes aan het oog onttrokken.

Garderobekasten in je living?

Als je loft zodanig is opgebouwd dat je geen aparte slaapruimte hebt, dan mogen garderobekasten gerust in het woongedeelte geïnstalleerd worden. Eventueel bouw je je garderobekast op zowel met open als gesloten delen. Het kan een kast worden die langs de ene zijde je kleren wegbergt en aan de andere zijde zaken voor je living opbergt. Voorzie bijvoorbeeld een paar open planken om je boeken of kunstwerken tentoon te stellen.

Een bijzondere variante

Als je een oud pand hebt, heb je misschien nog ergens een apart hoekje of kleine ruimte die als kast zou kunnen dienen. Heel trendy is om hier een stoere schuifdeur met een railsysteem te hangen. Dit kan bijvoorbeeld een poort van een oude schuur zijn. Ze geeft in ieder geval een stoere look aan de kamer.

Garderobekasten zijn zeer welkom in een loft. Ze zorgen ervoor dat je heel wat kunt wegbergen en dat je kamers er altijd netjes (en daardoor groter) uitzien.