Lekker wonen

Extra opslag zorgt voor een schoon huis en meer ontspannend wonen


Wonen kan alleen lekker als je al je spullen netjes opgeborgen hebt. Alles op z’n plaats en geen losliggende rommel. Wat je goed kan helpen je woning geordend te krijgen is extra opslag. Want wat extra opbergruimte is ideaal voor spullen die je niet het hele jaar door gebruikt: verjaardag slingers, decoratie voor feestdagen en zelfs je verzameling carnavalspakken van de afgelopen vijftien jaar. Ook oude kleding die je niet meer draagt maar waar je nog geen afscheid van kan nemen kun je gemakkelijk opbergen zolang je wilt in een externe opslagruimte in Amsterdam of Rotterdam of waar je dan ook woont.

Voel jij je vaak overweldigd door de drukte van werk, school, gezinsleven en sport? Ruim je rommel op om meer grip te krijgen op je leven. Want een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd en wanneer jij de controle terug hebt kun je alles uit het leven halen. Rommel zorgt namelijk voor stress. Ongeorganiseerde spullen zorgen voor veel visuele prikkels die allemaal om aandacht schreeuwen. Alsof je twintig kinderen hebt die allemaal aan je hoofd zeuren en allemaal iets anders willen. De oplossing voor een opgeruimde woning? Extra opslagruimte.

Opslag voor oude kleren

Heb jij ’s morgens ook nooit iets om aan te trekken? Terwijl je kast uitpuilt van de jurkjes en spijkerbroeken? Om nog maar te zwijgen over het 36 paar schoenen waar je nooit uit kan kiezen. Is er veel dat nog in prima staat is maar je gewoon niet vaak draagt? Voordat je het definitief weggeeft is het misschien verstandig om je kleren en schoenen die je niet gebruikt eerst in externe opslag op te slaan. Mis je het na een jaar niet? Dan wordt het misschien toch tijd om de bezem door je kledingkast te halen.  

Opslag voor keukenapparatuur

Wanneer je veel apparatuur hebt, bijvoorbeeld keukenapparatuur, is de kans groot dat je dit niet allemaal gebruikt. Soms krijg je eens iets cadeau waar je eigenlijk niet direct veel aan hebt en toegegeven, een miskoopje zit in een klein hoekje. Toch kan een goede keukenmachine altijd van pas komen. Bijvoorbeeld wanneer je een feestje geeft. Een taart bakken gaat zoveel sneller dan handmatig het deeg moeten kneden en sausjes maken heb je met een blender zo gepiept. Die apparatuur berg je in de opslag op totdat je het weer nodig hebt.

Opslag voor kinderspullen

Natuurlijk kun je nog veel meer spullen voor kortere of langere perioden opbergen. Denk aan de kunstwerken van je kinderen, hun knuffels wanneer ze ouder worden en ander speelgoed dat ze later nog graag aan hun eigen kinderen willen geven. Je kinderen zullen je later heel dankbaar zijn dat je al hun spulletjes netjes en veilig hebt bewaard.