Lekker wonen

Elke woning vraagt om goed onderhouden te worden:

Of het nu gaat om een huurwoning, of een koopwoning, een rijtjeswoning of een vrijstaand huis, elke woning vergt onderhoud. Wanneer er geen onderhoud wordt gedaan aan een woning kan dat zorgen voor grote problemen. En dan gaat het niet alleen om groot onderhoud zoals het vervangen van de raamkozijnen of het schilderen van het huis. Net zo belangrijk, zo niet belangrijker, is het onderhouden van de CV ketel. Laat je de CV ketel niet controleren dan kan het gebeuren dat je opeens zonder verwarming komt te zitten. Voor het onderhoud van een huurhuis ben je over het algemeen afhankelijk van de verhuurder. Een woningstichting heeft vaak vaste aannemers die het onderhoud aan hun woningen verrichten. Dit geldt ook voor het onderhoud aan de CV ketel. Heb je een eigen huis dan ben je overal zelf verantwoordelijk voor. 

Net zoals bij een huis heeft een auto ook onderhoud nodig

Wanneer je jouw huis goed onderhoud kun je eventuele problemen direct aanpakken zodat deze niet nog groter worden. Dat geldt ook voor het onderhoud aan je auto. Wanneer je regelmatig onderhoud pleegt aan je auto zie je het direct als er iets niet in orde is. Zo kun je veel problemen voorkomen. Als er een onderdeel onderhevig is aan slijtage dan kun je dit het beste zo snel mogelijk vervangen. Je kunt makkelijk en snel originele onderdelen op euautoonderdelen.nl kopen voor elk automerk. Door een (bijna) versleten onderdeel op tijd te vervangen loop je niet het risico om ergens langs de kant te komen staan. Bij het onderhouden van een auto hoort ook het controleren van de olie, de verlichting, de ruitenwissers en de ruitensproei installatie. Ook hiervoor vind je alle benodigdheden makkelijk en snel op Euautoonderdelen. 

Woningonderhoud is niet alleen belangrijk maar ook verplicht!

Volgens Vereniging Eigen huis verplicht de Woningwet huiseigenaren om hun woning goed te onderhouden. De Gemeente houdt toezicht op het naleven van deze wet en kan huiseigenaren aanspreken om achterstallig onderhoud zo spoedig mogelijk uit te (laten) voeren. Voor eigenaren van een auto is het niet verplicht om onderhoud aan een auto te verrichten. Wel is het verplicht om de auto te laten keuren. Wanneer jezelf vóór de keuring je auto naloopt op een aantal punten kun je voorkomen dat je auto wordt afgekeurd. Vaak wordt bij een keuring de auto afgekeurd op de verlichting of de ruitenwisserbladen. Ook kleine onderdelen kun je eenvoudig via de site van euautoonderdelen.nl bestellen. Op de site van euautoonderdelen.nl vul je het kenteken in van jouw auto waardoor je er zeker van bent dat de bestelde en geleverde onderdelen ook de juiste zijn.

Waarom is onderhoud belangrijk?

Onderhoud aan woningen is belangrijk omdat een goed onderhouden woning meer geld opbrengt bij de verkoop dan een slecht onderhouden woning. Een goed onderhouden woning is bovendien veiliger. Denk hierbij aan de CV ketel maar ook bijvoorbeeld aan het voegwerk. Wanneer voegwerk niet goed is onderhouden kunnen er scheuren ontstaan of er kunnen stukken cement uitvallen. Onderhoud aan een auto is ook belangrijk. Met een goed onderhouden auto voorkom je dat je zomaar langs de weg komt te staan. Een goed onderhouden auto is bovendien beter verkoopbaar én veiliger.