Lekker wonen

Een moderne badkamer inrichting: hoe pak je dat aan?

Een badkamer naar eigen smaak inrichten vergt heel wat creativiteit en dit is niet zo gemakkelijk dan dat je bij het eerst zicht denkt. De compactheid van een badkamer en de verschillende soorten beïnvloeden het denkwerk dat er aan voorafgaat. Naar welk soort sanitair gaat de voorkeur uit, welke kleuren en hoe ga je om met de nodige ruimte. In deze blog ‘Een moderne badkamer inrichting: hoe pak je dat aan?’ lees je enkele praktische tips die je niet uit het oog mag verliezen.

Tip 1: Het gebruik van lichte kleuren

De kleurbepaling is iets wat heel belangrijk is bij het inrichten van de badkamer. Het geeft immers een ruimtelijk perspectief en beïnvloedt ook de grootte van de badkamer. Om vanuit een bepaalde invalshoek meer ruimte te creëren, kan je het beste kiezen voor lichte kleuren. Je raakt er ook minder op uitgekeken dan de meer donkere kleuren.

Tip 2: Bekommer je over de verlichting

Verlichting straalt warmte uit in een huis. Dat geldt ook voor de badkamerruimte. Genoeg verlichting hangen, zorgt voor een aangename leuke sfeer in de binnenruimte van een badkamer. Met LED inbouwspots voor in de badkamer benader je een ideale verlichting die een perfecte atmosfeer uitstraalt.

Tip 3: Een douchewand van glas lijkt de ruimte groter te maken

Wanneer de mogelijkheid zich voordoet, kan je best opteren voor een douchewand die uit glas bestaat. Het doorzichtig glas mag het totaalplaatje van de badkamer wat betreft design, niet in de war sturen. Helder glas zorgt er voor dat de ruimte groter oogt.

Tip 4: Denk goed na welk soort badkamer je wil

Een badkamer inrichten doe je niet over één nacht ijs. Overweeg vooral op voorhand welke stijl van badkamer het meeste bij je wensen aanleunt. De beste oplossing is nog altijd om één bepaalde stijl uit te werken. Modern en strak is tegenwoordig trendy, tenzij je natuurlijk meer houdt van een landelijk karakter of klassieke omgeving. Meer en meer winnen ook industriële badkamers aan populariteit.

Tip 5: Hou de uitdrukking ‘less is more’ in je achterhoofd

In de kunstwereld wordt de uitdrukking ‘Less is more’ vaak gehanteerd om te benadrukken dat te veel materiaal op een kunstwerk een verwarde indruk nalaat. Een ruimte die rommelig en te druk overkomt, is niet meteen ideaal voor een relaxruimte zoals de badkamer. Een badkamer is juist een plek om rustig te ontspannen. Door te veel accessoires te herbergen, komt de badkamer vaak nogal benauwd over. Hoe minder, hoe meer rustgevend je badkamer wordt. Veel hangt uiteraard af hoe de ruimte is ingedeeld.