Lekker wonen

Eindeloos variëren met teak meubelen

Je kunt bij het inrichten van je woonkamer of studeerkamer kiezen uit verschillende stijlen als het gaat om de meubels. Teak meubelen passen hier prima bij. Je kunt hiervoor kiezen als je van een wat klassieke manier van inrichten houdt. Teak meubelen roepen bij veel mensen herinneringen op aan vroeger tijden. Bij de ouders of grootouders stonden vaak ook teakhouten meubels in de woonkamer. Maar dat deze meubelen vandaag de dag nog steeds mateloos populair zijn bewijst dat ze in de afgelopen decennia niets aan klasse hebben ingeboet.

Combinaties met teak meubelen

Je kunt teak meubelen prima combineren met een klassiek bankstel of met een paar mooie fauteuils als je wat kleiner behuisd bent. Het mooie diepbruine van teakhout kun je bijvoorbeeld combineren met een lichtkleurig bankstel zodat het geheel niet te donker oogt. Heb je lichte meubels van teakhout dan past daar juist weer een fraai donker bankstel bij zoals donkerblauw, donkergrijs of bordeaux. Door af te wisselen met de kleuren wordt het een mooi samenhangend geheel. Bovendien is teakhout dusdanig tijdloos dat je altijd het bankstel kunt vervangen als dit is versleten.

Shoppen voor mooie teak meubelen

Je kunt prima online shoppen als je op zoek bent naar teak meubelen. Het grote voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt vergelijken en aan de hand van de opgegeven maten op de website kunt controleren of het meubelstuk van je keuze in je interieur past. In een meubelwinkel lijken meubels altijd kleiner dan wanneer je ze uiteindelijk thuis moet plaatsen. Online shoppen voor teakhouten meubels kun je bovendien doen op ieder moment van de dag. Het kan ook ’s avonds en desnoods ’s nachts.

Waarom teak meubelen zo populair zijn

Het is niet zo vreemd dat teak meubelen zo populair zijn. Ze zijn tijdloos en je doet dus een aankoop waar je vele jaren plezier van zult hebben. Mede daarom zijn deze meubelen ook op de tweedehands markt erg gewild. Je kunt er eindeloos mee combineren en daarnaast is teakhout zeer slijtvast en vraagt het weinig onderhoud. Je kunt je meubels van teakhout simpelweg afnemen met een licht vochtige doek. Meer onderhoud is meestal niet nodig.