Tuinen

3x inspiratie voor een tuinscherm


Een tuinscherm kiezen is een hele uitdaging, er is ontzettend veel keuze! Misschien denk je meteen aan een dicht scherm met horizontale of verticale planken en dat kan natuurlijk altijd. Maar voor als je even nét iets anders wilt, geven we je hier drie inspiratie en ideeën voor tuinschermen in je tuin.

Tuinscherm met trellis

Een dicht tuinscherm is handig als je graag privacy in je tuin wilt. Maar dat kan ook wat ‘luchtiger’ door te kiezen voor een tuinscherm met trellis. Dit is een houten raamwerk dat bijvoorbeeld in een standaard tuinscherm zit. Een trellis kan groot of klein zijn, net dus wat je zelf wilt. Het past mooi in een recht tuinscherm, maar ook bij een toogvorm is de trellis een mooie toevoeging. Vind je het mooi, maar een heel schutting met trellis teveel van het goede? Wissel dan een dicht tuinscherm en een tuinscherm met trellis af.

Is privacy niet meteen noodzakelijk, dan kun je ook nog kiezen voor een tuinscherm dat volledig uit trellis bestaat. Als je dit laat begroeien met klimplanten, zoals klimop, heb je uiteindelijk een ‘groen’ tuinscherm dat volledige privacy biedt.

Tuinscherm in waaiervorm

Heel geschikt als je houdt van een houten tuinscherm, maar dan liever niet zo rechttoe rechtaan: de waaiervorm. De halfronde vorm zorgt voor een schutting met vriendelijke uitstraling. Met meerdere waaierschermen naast elkaar creëer je een bijzondere schutting, maar denk ook eens aan het afwisselen van waaierschermen met trellischermen.

Een enkel waaierscherm kan ook een mooie afscheiding zijn bij een terras, waarmee je ook direct privacy hebt. En met twee waaierschermen aan elkaar creëer je eenvoudig een fijn hoekje in de tuin om te zitten. Gezellig tuinbankje erin en genieten maar!

Natuurlijke tuinschermen

Met een haag kun je een natuurlijke schutting maken, maar het duurt vaak ook wel even voordat deze op de juiste hoogte is. Een mooi alternatief is een tuinscherm van natuurlijk materiaal, zoals bamboe, riet of wilgentakken. Zo heb je meteen een afscheiding op de gewenste hoogte en dus direct privacy. En als je er klimplanten tegenaan laat groeien, heb je ondertussen ook  tijd om het tuinscherm volledig ‘groen’ te laten worden.

Voor het meest natuurlijke effect zijn er ook natuurlijke matten van heide met een wat grovere, onregelmatige structuur. En een mat van boomschors, waarmee de uitstraling van je tuinscherm meteen heel robuust is.

Nog meer inspiratie opdoen voor tuinschermen? Kijk dan ook eens op de site Tuinafscheiding.nl