Woontrends

Een salontafel is hét decoratiestuk voor elke woonkamer

De woonkamer is de ideale plek om je alleen of samen met familie of gasten terug te trekken met een kopje koffie of een lekkernij. Een salontafel is dan ideaal om je kopje, glas of bord even kwijt te kunnen. Een salontafel is niet alleen praktisch, maar bovendien een verfijnde manier om decoratie aan je woonkamer toe te voegen. Met name houten salontafels maken een klassieke en stijlvolle indruk, waardoor de hele kamer er eleganter gaat uitzien. Het natuurlijke uiterlijk van houten salontafels straalt bovendien rust uit, zodat je helemaal kan ontspannen in je woonkamer. Daarnaast is er haast geen huiskamerinrichting waar een houten salontafel niet bij past: of je de woonkamer nu klassiek of modern hebt ingericht, een houten salontafel misstaat vrijwel nooit.

Kiezen uit het grote aanbod salontafels

Wanneer je een salontafel zoekt voor je woonkamer, dan kan je kiezen uit vele stijlen en soorten. Om een idee te krijgen van alle mogelijkheden, kan je het assortiment van Table du Sud doornemen op Tabledusud.nl. Hier vind je niet alleen salontafels gemaakt van verschillende houtsoorten, maar ook salontafels in uiteenlopende vormen en maten. Daarnaast kan je hier kiezen voor een salontafel met wieltjes, zodat je deze eenvoudig door je woonkamer kunt verplaatsen, maar er zijn ook robuuste salontafels die haast onbeweeglijk zijn. Zodat de salontafel precies bij jouw woonkamer past, is het uiteraard ook mogelijk om niet alleen de tafels in verschillende lengtes en hoogtes te bestellen, maar ook om zelf een passende afwerking te kiezen. Zo kan je de tafel een mat uiterlijk meegeven, maar ook bijvoorbeeld een bruine, grijze of witte kleur.

Praktische voordelen van een houten salontafel

Een houten salontafel is eenvoudig schoon te houden en gaat heel veel jaren mee. De laklaag die aan de houten tafels wordt toegevoegd, geeft bovendien niet alleen een fraaie kleur aan de salontafel, maar biedt ook extra bescherming. Zo voorkomt een laklaag bijvoorbeeld dat er waterkringen in de tafel ontstaan. Door voor een kleurloze lak te kiezen, blijft bovendien de karakteristieke houtnerf zichtbaar. Dit komt het natuurlijke uiterlijk van de salontafel ten goede.