blog

Een balkon balustrade die lang meegaat is gemaakt van polycarbonaat platen

Een van de voordelen die onverwachts bij de uitbreiding van de keuken komt kijken, is het feit dat je door extra dakruimte die hierdoor wordt gecreƫerd, ineens plaats hebt voor een klein, doch degelijk dakterras. Ieder beetje buitenlucht waar je van kunt genieten is mooi genomen, en zeker als je op een warme zomeravond bijvoorbeeld buiten wilt tafelen of een boek wilt lezen, dan is het zeker mooi meegenomen als je na een aantal kleine aanpassingen beschikt over een echt dakterras!

Het begon eigenlijk als een grapje toen je de plannen voor de uitbreiding van de keuken zag. Maar na een paar avonden goed nadenken was het ineens geen grapje meer. De deur op de gang op de eerste verdieping, waarmee je de boel weliswaar open gooit om goed te luchten, maar verder slechts toegang hebt tot nog geen halve meter balkon, kun je natuurlijk gewoon als toegangsdeur gebruiken, aangezien de uitbreiding van de keuken precies daar onder plaatsvindt. 

Dankzij de uitbreiding van de keuken kun je straks een heus dakterras bouwen

Met de verbouwing en drastische uitbreiding van de keuken en de daar aan gelegen eetkamer, komt er toch een behoorlijk aantal vierkante meter bij, waarvan het overgrote deel overdekt is. Het zou zonde zijn om daar geen gebruik van te maken en met wat lichte aanpassingen aan het dak, is dit prima te gebruiken om straks een leuk en klein dakterras op in te richten. 

Vanwege de hoogte van het dak, wil je er wel zeker van zijn dat veiligheid geen probleem is. Je hebt er over gedacht om een houten afbakening om de rand van het terras te plaatsen, maar dit is visueel niet erg mooi en ook niet erg praktisch. Glazen wanden was de volgende optie, maar ook hier liep je tegen de nodige twijfels aan. Na het nodige bestuderen heb je daarom besloten om te kiezen voor een afbakening met polycarbonaat platen

Polycarbonaat platen zijn maar liefst 250 keer zo sterk als platen van glas

Het grote voordeel van platen van polycarbonaat is de slagvastheid van het materiaal. Het is tot maar liefst 250 keer zo sterk als glas en wel tien keer zo sterk als plexiglas. Het is daarom uitermate geschikt voor balkonbalustrades. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat bijvoorbeeld in voetbalstadions gebruik wordt gemaakt van platen van polycarbonaat om het uitvak voor bezoekende supporters af te scheiden van de thuissupporters. Polycarbonaat is namelijk niet kapot te krijgen.

Bij aanschaf van polycarbonaat platen worden deze precies op maat geleverd in de afmetingen die je nodig hebt. Daarnaast zijn de platen gemakkelijk te bewerken door de doe-het-zelver, dus wanneer je onverhoopt ergens een stukje af moet zagen of wat gaatjes moet boren om de platen straks probleemloos te kunnen bevestigen, hoef je niet bang te zijn dat je straks met een aantal platen komt te zitten die je niet kunt bewerken. 

Eenvoudig op maat bestellen via een gemakkelijk formulier op de website

Tegenwoordig kun je polycarbonaat platen probleemloos online bestellen. Hierdoor verzeker je jezelf van de beste prijs. Het is aan te raden om te kiezen voor polycarbonaat platen met UV coating, waardoor de platen hun kleur behouden. Zonder deze speciale coating zullen polycarbonaat platen namelijk vergelen. Daarnaast kun je er er ook voor kiezen om speciale platen te bestellen die krasbestendig zijn. Wel net zo makkelijk als je lang plezier wilt hebben van mooie schone platen op je toekomstig dakterras!