Woontrends

De woontrends van 2017


Elk jaar veranderen de trends voor je interieur. Je kunt moeilijk elk jaar je huis restylen, maar toch is het leuk om de trends een beetje in de gaten te houden. Zo kun je er een klein beetje op inspelen met je inrichting. We hebben de woontrends van 2017 voor je opgezocht, dus lees snel verder.

Dé trend: flat-packed

Een nieuwe trend die dé trend van 2017 wordt genoemd, is flat-packed. Dit is een strak en plat verpakt interieur, zoals de naam al zegt. Het gaat om meubels die zogenaamd makkelijk te vervoeren zijn. Het is een minimalistische stijl die je steeds vaker gaat zien. Het gaat vaak om design meubels, zoals tafels en kasten, die makkelijk en snel in elkaar te zetten zijn. De kern van flat-packed is eenvoudig en strak.

Mix & match

Een andere trend in 2017 is mix & match. Combineer verschillende materialen, kleuren en vormen en creëer hier een goede balans in. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van hout en metaal of steen en stof. Qua kleuren kun je denken aan de combinatie van warme kleuren, zoals donkergroen en bruin, met koper en goud. Dit straalt warmte uit. Ook vormen kunnen worden gecombineerd. Niet alles hoeft symmetrisch en hetzelfde te zijn.  

Gebruik kurk

Kurk in je huis is al een tijdje in opkomst, maar nu is het een echte trend. Kurk heeft verschillende functies in een huis. Het verbetert de akoestiek, het oogt erg stijlvol en het zorgt voor warmte in een ruimte. Gebruik kurk voor een tafeltje, krukje of voor op de muur. Kurk is ook nog eens erg origineel om te gebruiken in je huis, omdat het niet zo gangbaar is als bijvoorbeeld hout.

Een jungle in je huis

Een andere multifunctionele trend is het gebruik van veel planten in je huis. Buiten dat dit erg hip is, geeft dit ook nog eens extra zuurstof (als je kiest voor echte planten dan). Combineer al het groen met opvallende kleuren voor een gaaf effect. Een mini-moestuin in je huis is ook super hip en erg leuk. Een ander voordeel is dat dit duurzaam is, omdat je je eigen verbouwde eten op kunt eten.

Een mooi vloerkleed

Vloerkleden zijn hot in 2017. Heb je er nog geen liggen? Schaf er dan snel een aan. Vooral ronde vloerkleden zijn enorm hip. Qua kleur zie je vooral veel vloerkleden in warme kleuren. Zorg er wel voor dat er meubels op het vloerkleed staan, al is het maar met één poot. Op deze manier creëer je een verbinding tussen je meubels en het vloerkleed.