Tuinen

Betrek je tuin bij je woonkamer, 5 tips

De woonkamer en tuin zien we vaak als twee aparte onderdelen van de woning, die we ook anders inrichten. Soms zie je de tuin niet eens vanuit huis. Zonde, de groene omgeving is een prachtige toevoeging aan de woonkamer en andersom wil je als je in de tuin geniet soms profiteren van de gemakken van binnen. Tot slot, wat dacht je van de extra ruimte die je hebt als de woonkamer en tuin gevoelsmatig één zijn?  Volg deze 5 tips om de samenhang te creëren.

  1. Laat een schuifpui plaatsen

Het meeste effect creëer je door een schuifpui te laten plaatsen. Door de grote raampartijen heb je volledig uitzicht op de tuin en laat je veel licht je huis binnenvallen. Met een aluminium schuifpui kunnen de profielen zelfs zo smal gemaakt worden dat ze bijna niet meer opvallen. Je loopt via de schuifpui eenvoudig de tuin of woonkamer in. De gemiddelde prijzen voor een schuifpui liggen rond de € 3.000.

  1. Laat de vloer doorlopen

Wanneer je vanuit de woonkamer goed zicht hebt op de tuin, bijvoorbeeld door de schuifpui, heb je ook goed zicht op de vloer. Aan te raden is om buiten voor eenzelfde soort vloer als binnen te kiezen zodat het net lijkt of de ruimte nog een heel stuk doorloopt. Heb je een houten vloer, kies dan bijvoorbeeld voor een houten vlonder buiten. Heb je grote grijze vierkante tegels, kies dan bijvoorbeeld voor betonnen tuintegels.

  1. Laat de kleur van de wand doorlopen

Tip twee geldt ook voor de wanden. Heb je binnen witte wanden, kies er dan voor om de wanden of schutting buiten ook wit te verven. Heb je een leuk kleurtje op de muur, overweeg dit kleurtje door te trekken in je tuin. Op deze manier lopen de wanden door en ook dat creëert ruimte.

  1. Laat licht branden in de tuin

In de meeste tuinen is het in de avond volledig donker. Zonde, want een tuin met verlichting is heel sfeervol. Overweeg om buiten ook lampen te plaatsen, zodat in de avond de tuin ook bij de woonkamer hoort. Denk bijvoorbeeld aan verlichting op zonne-energie. Op mooie zomeravonden kunnen kaarsjes of fakkels natuurlijk niet ontbreken.

  1. Kies dezelfde stijl

Tot slot is het aan te raden om je interieurstijl ook naar de tuin te vertalen. Heb je bijvoorbeeld veel hout in je interieur, gebruik dan ook hout in de tuin bijvoorbeeld voor je tuinset. Heb je meer staal in je interieur, kies dan voor een stalen tuinset. Heb je veel rode accessoires in huis, kies dan in je tuin ook voor rode accessoires etc.