Woontrends

De voordelen van houten jaloezieen

Houten jaloezieen een meerwaarde voor uw huis

De laatste jaren zijn houten jaloezieen in opmars en sieren ze steeds meer ramen. Dat is niet toevallig. Deze sfeervolle jaloezieen bieden je namelijk een paar niet te versmaden voordelen. In eerste instantie hebben we het dan over hun bijzondere uitstraling: warm en natuurlijk.
Ze zijn geschikt voor elk interieur van landelijk tot modern omdat ze verkrijgbaar zijn in diverse houtsoorten en vandaag te koop worden aangeboden in zowat alle kleuren van de regenboog.

Een belangrijk praktisch voordeel van houten jaloezieen, is dan weer dat ze een grote isolerende waarde hebben. In de winter houden ze de warmte namelijk lekker binnen wat een positieve invloed heeft op je energierekening en bijdraagt tot de gezelligheid in je huis of flat. Ook op warme zomerdagen bewijst de raamdecoratie echter haar nut, want dan houden ze de grootste hitte buiten en blijven je kamers heerlijk koel. Ze zorgen dus het hele jaar door voor comfort.
Bovendien werken ze ook nog eens geluiddempend.

De keuze wordt voor de consument alsmaar groter. Hou je van het brede lattenwerk of heb je liever smalle latjes, geen probleem. De meeste interieurwinkels bieden een service op maat aan zodat je elk raam kan voorzien van die jaloezie die er volgens jou het beste bij past. En bij de breedte van de latjes houden je keuzemogelijkheden nog lang niet op. Kies je voor de natuurlijk houtlook of ga je voor trendy hoogglans kan bijvoorbeeld nog een bijkomende vraag zijn. Ga je voor mahonie, voor eikenhout of toch liever voor een andere houtsoort? Er zijn mogelijkheden te over en ook de lattenbanden worden moeiteloos bij elke kleur aangepast.

Houten jaloezieen zijn om al deze redenen een echte aanwinst voor elk huis. Ze laten je toe te spelen met zonlicht en schaduw en zorgen zo altijd voor de juiste lichtinval in welke kamer je ze ook ophangt. Ze kunnen helemaal opgaan in het interieur of er juist die extra opvallende touch aan geven. Ze kunnen in elke kamer een unieke, deftige sfeer creëren. Aan jou de uitgebreide keuze!