Lekker wonen

De voordelen van infrarood verwarming


Je ziet infrarood verwarming steeds vaker in woningen, kantoren of zelfs horecazaken. Maar waarom wordt hier steeds vaker voor gekozen? We zetten de voordelen van infrarood verwarming even voor je op een rijtje.

Het benadert het best de zon

De warmte die afkomstig is van infrarood verwarming is vergelijkbaar met die van de zonnestralen. Hierdoor nemen voorwerpen in je huis makkelijk dit op en gaat de temperatuur sneller omhoog dan bij andere verwarmingsmiddelen.

Weinig onderhoud

Niemand heeft graag verwarmingstoestellen waar veel onderhoud aan is. Ook dat is een goede reden om voor infrarood verwarming te kiezen. De toestellen hebben weinig losse onderdelen, waardoor er vrijwel geen onderhoud nodig is. Er zijn geen motors die kunnen verslijten of luchtfilters die moeten worden vervangen. Enkel de reflectoren moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Ze maken geen geluid

Infrarood verwarming maakt geen geluid wanneer het wordt gebruikt. Net daarom is het erg populair in kantoren en horecazaken.

Het is goedkoper

In tegenstelling tot andere verwarmingsbronnen is het mogelijk bepaalde delen van je woning of kantoor te verwarmen in plaats van alles. Op die manier verspil je geen energie aan het verwarmen van ruimtes die je niet gebruikt. Een voordeel die je terugziet op de energiefactuur op het einde van de maand.

Het is milieuvriendelijk

Tegenwoordig is het milieuvriendelijk verwarmen een prioriteit geworden. Mensen zijn meer bewust geworden dan vroeger wat betreft het gebruiken van fossiele brandstoffen. Hierdoor is infrarood verwarming de verstandige keuze. Er vindt geen koolstofverbranding plaats, noch het verbranden van toxische producten. De lucht in de omgeving ondervindt geen nadeel waarmee het erg milieuvriendelijk is om op deze manier te verwarmen.

Ze zijn energiezuinig

Wie al verschillende verwarmingstoestellen heeft gebruikt, zal weten dat verwarmen vaak heel wat energie kost. Dat is niet het geval bij infrarood verwarming. Sommige toestellen verbruiken amper 300 watt, terwijl 800 watt al meer dan genoeg is om een hele ruimte te verwarmen. Het reflecterende materiaal zorgt er immers voor dat bijna alle warmte die wordt geproduceerd ook effectief naar de ruimte wordt gebracht. Dit terwijl de traditionele verwarmingstoestellen vaak voorverwarmd moeten worden.