Lekker wonen

Je interieur voorzien van edelstenen

Edelstenen: meer dan een eyecatcher

Een echte eyecatcher in huis halen die tegelijkertijd je positieve huiselijke sfeer versterkt? Dan zit je met een edelsteen helemaal goed. Het is meer dan een pronkstuk. Een edelsteen brengt naast sfeer ook een geneeskrachtige werking met zich mee. Zo heb je meteen twee vliegen in één klap. Edelstenen staan immers al eeuwenlang bekend om hun positieve krachten. Ze halen je angsten weg, versterken de krachten en verspreiden de nodige positieve energie in huis. Iedere steen heeft zijn eigen kenmerken en werking.

Edelstenen in de woonkamer

Een edelsteen in een vitrinekast of op je venstertablet? Het oogt niet alleen mooi, maar bezorgt je meteen ook een extra fijne huiselijke sfeer. Een edelsteen kan je dan ook zowat overal in je woonkamer neerplaatsen. Zoek vooral een plekje dat naar jouw gevoel ideaal is. Een paarse amethist is al jarenlang een populaire keuze. Deze steen verwerpt negatieve emoties en zorgt voor zuiverheid en bescherming. In combinatie met rozenkwarts en bergkristal is de werking optimaal. Deze stenen versterken elkaar om zo tot de meest krachtige werking te komen. Maar ook een nieuwe trend dient zich aan. In heel wat strakke interieurs vind je tegenwoordig decoratieve stenen met ijzeren of houten voet. Zo past een edelsteen ook perfect binnen een industrieel interieur.

Edelstenen in de slaapkamer

Ook je slaapkamer is een belangrijke plaats in huis. Een goede nachtrust is natuurlijk essentieel. Heb je moeite met inslapen en/of doorslapen? Een rozenkwarts op je nachtkastje doet alvast wonderen. Maar ook een maansteen kan erg behulpzaam zijn. De naam doet het ook al meteen vermoeden. De maansteen zorgt voor het wegnemen van slapeloosheid en het bevorderen van positieve dromen. Welke steen je ook kiest, het belangrijkste is om steeds op je gevoel af te gaan.