blog

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp komt vaak voorbij in het nieuws. Het is een manier om je woning te verwarmen waarbij je minder gas verbruikt. De warmtepomp haalt namelijk zijn warmte uit de buitenlucht, ventilatielucht of bodem en zet dit om in energie voor het verwarmen van je huis en warm tapwater. Dan hebben we meteen al een een voordeel genoemd: je verbruikt minder gas. Maar wat zijn nog meer voordelen een warmtepomp? We zetten ze in dit artikel voor je op een rij, zodat je een goede overweging kunt maken.

Energie besparen

We hebben het hierboven al een beetje genoemd en het is ook voor veel mensen de belangrijkste reden voor het aanschaffen van een warmtepomp: energie besparen. Je gasverbruik gaat omlaag of valt zelfs volledig weg omdat de warmtepomp gebruikmaakt van gratis warmte uit de buitenlucht, uit de bodem of ventilatielucht. Voor het omzetten gebruikt de compressor van de warmtepomp een beperkte hoeveelheid energie. Daarbij kan een zeer hoog rendement worden behaald tot meer dan 600%. Heb je ook zonnepanelen? Dan is het zelfs mogelijk dat je helemaal geen energiekosten meer hoeft te betalen! 

Een milieuvriendelijk alternatief

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor een cv-ketel. De manier van verwarmen met een warmtepomp zorgt namelijk voor minder CO2-uitstoot. Als je belang hecht aan het milieu, dan is een warmtepomp dus zeker een goede keuze.

Constante temperatuur

Met behulp van een warmtepomp kun je je huis op een comfortabele manier verwarmen. Dag en nacht zorgt de warmtepomp, in combinatie met lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming, voor een gelijkmatige temperatuur in huis. 

Met een warmtepomp kun je ook koelen

Wat nog niet iedereen weet, is dat je met een warmtepomp je huis ook kunt koelen. Op die warme zomerdagen heb je geen ventilator of airco meer nodig! 

Een beter energielabel

Naast bovenstaande voordelen zorgt het installeren van een warmtepomp ook voor waardevermeerdering van je woning. Je woning krijgt hierdoor een beter energielabel.

Genoeg voordelen te noemen dus. Laat je goed adviseren over de beste mogelijkheden voor het verwarmen van jouw woning.