Lekker wonen

Vergroot je veiligheid met het juiste slot


Een veilig gevoel in je eigen huis creëer je door de ramen en deuren van degelijke sloten te zien. Hiervoor kun je cilindersloten kopen in meerdere uitvoeringen. Om er zeker van te zijn dat je het juiste slot koopt, is het goed om eerst te onderzoeken welk type slot jij nodig hebt.

Soorten mechanische cilindersloten

Voor woningen kies je veelal voor een cilinderslot dat is voorzien van een:

  • oplegslot
  • insteekslot
  • meerpuntssluiting

Wanneer je kiest voor een insteekslot, dan is jouw huis voorzien van een veilig slot in de deur, dat ook nog eens goed zelf te vervangen is. Ben je in het bezit van een oudere woning? Dan kan het zijn dat het slot aan de binnenkant van het kozijn en de deur zit. Hiervoor koop je een insteekslot. Wil je zeker weten dat je huis veilig is? Schaf dan een cilinderslot met meerpuntssluiting aan. Bij dit type slot zijn de sluitingen over de lengte van de deur verdeeld. Ook dit slot wordt met een sleutel geopend en gesloten, maar is een stuk veiliger door de meerdere sluitingen. Dit slot moet vakkundig worden geplaatst.

Elektronisch cilinderslot

Eenvoudig toegang tot je eigen huis krijgen is mogelijk met een elektronisch cilinderslot. Hierbij maak je geen gebruik van een sleutel, maar van een:

  • druppel
  • tag
  • of smartphone

Deze slimme manier van toegangsverlening maakt het overbodig om alle gezinsleden een sleutel te geven. Je bepaalt zelf wie er toegang tot je huis kan krijgen. Van verloren sleutels is in dit geval geen sprake meer.

Keurmerk en certificaat

Om zeker te weten dat je kiest voor een slot dat voldoet aan de hoogste eisen, kies je voor een cilinderslot dat is voorzien van een SKG3 keurmerk én een sleutelcertificaat. Het certificaat maakt het moeilijk om een sleutel na te maken en biedt jou dus extra zekerheid. Pas als men het sleutelcertificaat kan laten zien, zal er een reservesleutel worden gemaakt.

Maak van je huis je thuis

Een gevoel van veiligheid is onbetaalbaar. Een veilig slot geeft rust en maakt van je huis echt je thuis. Kijk welk cilinderslot voor jouw situatie de beste keuze is en vergroot vandaag nog de veiligheid van je woning.