Lekker wonen

De voordelen van een glazen schuifwand

Glazen schuifwanden worden steeds populairder. Steeds meer mensen zien in wat ze toevoegen aan hun huis. Ze geven iedere woning een moderne look en dienen ook als huisdecoratie. Wil je inspiratie opdoen? Bij Foravida krijg je een indruk van de mogelijkheden.

Uitstraling en meer zicht op je tuin

Glazen schuifwanden worden vooral gekocht vanwege hun uitstraling. Iedere woonkamer verandert enorm na het plaatsen van zo’n strakke pui. Vanuit die woonkamer heb je ook veel meer zicht op je tuin. Woonkamer en tuin vloeien bijna naadloos in elkaar over, waardoor je in elk seizoen meer geniet van het buitenleven.

Isolatie

Wat nog niet zo bekend is: een glazen schuifpui draagt bij aan een lager energieverbruik. Dit komt o.a. door de doorontwikkeling van het glas. Nog niet zo lang geleden raakte je onnodig energie kwijt met een glazen wand. Doordat ook hierin steeds meer dubbel glas wordt gebruikt, is tegenwoordig het tegendeel waar. Ook zijn de tochtstrips enorm verbeterd, waardoor er geen koude wind meer door kieren naar binnen waait. Door het dubbele glas wordt ook nog eens geluid van buiten tegen gehouden.

Ruimtebesparing

Ook een voordeel waar mensen niet vaak aan denken: een glazen schuifwand bespaart ruimte. Er is immers geen sprake meer van een deur die naar binnen of buiten open gaat. Het veiligheidsglas schuift simpelweg heel soepel over rails. Je kan de ruimte vóór de plek waar jij je pui open schuift gewoon gebruiken, als er maar een doorgang is uiteraard.

Ook mooi aan je overkapping

Een glazen schuifwand is ook een mooie manier om je overkapping dicht te maken als het wat frisser is, terwijl het zicht op je tuin onveranderd blijft. Afhankelijk van het weer laat je de schuifwand dicht en schuif je hem bij betere weersomstandigheden stukje bij beetje open. Dat werkt heel makkelijk omdat er sprake is van meerdere rails.

Handig met verhuizen

Niet het belangrijkste voordeel maar toch: je hoeft je nooit meer af te vragen of een groter meubelstuk door de voordeur naar binnen kan. Met de glazen schuifwand creëer je een zee van ruimte, die de verhuizing ook nog eens snel en soepel laat verlopen. Daarmee wordt ook de kans op beschadigingen flink verkleind.