Lekker wonen

De voordelen van led panelen

Verlichtingstechnologieën zijn de laatste jaren aanzienlijk geëvolueerd. Bezorgdheid over de consumptie, de economie en duurzaamheid zijn hier de belangrijkste oorzaken van. Met het oog op deze realiteit worden de voordelen van LED panelen steeds duidelijker.

Om de voordelen van de keuze voor deze technologie beter te begrijpen, kunt u meer te weten komen over dit type lamp. Volg het!

WAAROM EEN LED PANEEL GEBRUIKEN?

De LED (Light Emitting Diode) is een elektronisch halfgeleiderapparaat dat, wanneer het wordt gevoed, zichtbaar licht uitstraalt. Ongeveer 95% van de energie wordt omgezet in licht en slechts de resterende 5% wordt omgezet in warmte.

Dit is de belangrijkste eigenschap die het zuiniger maakt dan gloei-, halogeen- en fluorescentielampenmechanismen.

CONSUMPTIE EN ECONOMIE

Om dezelfde lichtsterkte te produceren, verbruiken LED panelen 80 tot 90% minder energie dan gloeilampen.

Daarnaast bieden LED-lampen nog een ander relevant voordeel: ze veranderen de temperatuur van het milieu niet door de lage warmteafgifte. Op deze manier veroorzaken ze geen thermisch ongemak en een mogelijke extra kostenpost bij airconditioning.

LICHTEFFICIËNTIE

Het hogere lichtrendement van LED panelen in vergelijking met andere lampen kan worden aangetoond door het verbruik in watt (W) te vergelijken met de hoeveelheid licht die in lumen (lm) tussen hen wordt uitgestraald.

Een 7 W LED-lamp, bijvoorbeeld, geeft een lichtstroom van ongeveer 600 lm, vergelijkbaar met een gloeilamp van 60 Watt of halogeenlamp en een fluorescentielamp van 14 Watt. Dat wil zeggen, het verbruikt de helft van de fluorescentielamp en ongeveer 8 keer minder dan de gloeilamp.

DUURZAAMHEID

Gloeilampen en halogenen zijn afhankelijk van een wolfraamdraad om licht te produceren, en fluorescerende lampen met kwikdamp, die beide giftig zijn voor het milieu.

Deze stoffen komen niet voor in LED panelen. Dus ook al wordt er niet goed afgevoerd, dan nog veroorzaakt het geen bodemverontreiniging. Bovendien kunnen bijna alle onderdelen worden gerecycled.

KLEUREN

In tegenstelling tot fluorescentiepanelen – gemaakt in koud wit – zijn LED panelen voorzien van wit licht (warm of koud), multitemperatuur, monochrome kleuren en het RGB-model, dat afwisselend een grote verscheidenheid aan kleuren kent.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze voordelen alleen gegarandeerd worden door hoogwaardige LED-lampen. Vermijd daarom de aankoop van onregelmatige producten. Om de voordelen van LED lampen te garanderen, koopt u altijd in gespecialiseerde winkels met goede referenties. Zoals u in de post ontdekte, is het de moeite waard om in deze technologie te investeren!