Verbouwen

De juiste hulpmiddelen voor verfklusjes in en rond huis

Klusjes in huis kunnen onderdeel zijn van je hobby om lekker te klussen, of van noodzakelijke aard zijn voor het onderhoud van je woning. Je kunt de muren een ander kleurtje geven of op je houten meubels een persoonlijke ontwerp toepassen, of de raamkozijnen of het tuinhuisje een likje verf geven, zodat ze beschermd zijn tegen weer en wind. Of je nu grote of kleine verfklussen wilt oppakken, een goede voorbereiding is het halve werk. Die voorbereiding begint met het in huis halen van de juiste hulpmiddelen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. In dit artikel lees je wat je zoal nodig hebt en waar je de spullen kunt halen.

Wat heb je zoal nodig

Voordat je daadwerkelijk met schilderen begint, is het handig om te inventariseren wat je precies nodig hebt voor je klus. Uiteindelijk vraagt ieder object en ondergrond om ander materiaal. Dat kan verschillen van soort verf en kwast tot steiger. Ga je buiten of binnen schilderen? En is je ondergrond van metaal, steen of hout? Als je dat eenmaal duidelijk hebt, begin je het lijstje af te werken van wat je allemaal nodig hebt. Om verf aan te brengen gebruik je rollers of kwasten. De grootte ervan hangt af van de oppervlakte dat je gaat schilderen. Voor delen waar op een precieze manier geschilderd moet worden, zijn kwasten een betere uitkomst. Daarnaast is folie en schilderstape nodig om de vloer en delen van het te schilderen object wat je niet wilt verven te beschermen. Voor het grotere werk heb je vanzelfsprekend grotere hulpmiddelen nodig. Wanneer je de buitenkant van je huis gaat verven heb je bijvoorbeeld een ladder of een rolsteiger nodig. Een rolsteiger is extra handig omdat je zowel de hoogte in kan en tegelijkertijd plek hebt om je verf neer te zetten. Door de wielen onderaan verplaats je de steiger op een gemakkelijke manier.

Waar vind je al deze spullen

Materiaal voor kleine klussen zoals het verven van muren of meubels kun je vinden in verschillende doe-het-zelf zaken. Wanneer je voor het grotere werk gaat en op zoek ben naar ladders en steigers, neem dan eens een kijkje bij Rolsteiger.net. Via de handige steigerwijzer vind je precies de juiste steiger die je nodig hebt voor jouw project. Bij Rolsteiger.net kun je naast rolsteigers, ook verschillende types ladders, kamersteigers en allerlei ander steigermateriaal kopen. Denk bijvoorbeeld aan dakrandbeveiliging, stabilisatoren, verankering en opbouwframes. Ook kun je er terecht voor verschillende soorten aanhangers.