Lekker wonen

De voordelen van een fauteuil

Een fauteuil is een specifiek type stoel die ook wel eens leunstoel of luie stoel genoemd wordt. Dit type zitstoel was vooral in vroegere tijden immens populair, maar is de laatste jaren absoluut aan een revival bezig. Een goede fauteuil is dan ook een leuke en stijlvolle manier om een lege plek in het interieur op te vullen. Daarnaast is het ook gewoon fijn zitten in een dergelijke luie stoel. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van dit oeroud meubelstuk?

Stijlvol en praktisch

In de eerste plaats is een fauteuil een handig meubelstuk om een zekere klasse in de woonkamer te brengen. Niet voor niets kwam de fauteuil voor het eerst aan de oppervlakte in de kamers van het Franse hof in de 17de en 18de eeuw. Naast deze natuurlijke elegantie is het ook gewoon een praktisch meubelstuk. De perfecte fauteuil neemt bijzonder weinig plaats in en is de ideale oplossing voor kleinere woonkamers.

Daarnaast is een fauteuil een vrij wendbaar alternatief voor de sofa dat bovendien ook nog eens verplaatsbaar is. In tegenstelling tot een langgerekte zetel kan je wanneer er bezoek is gewoon even de fauteuil bijschuiven. Afhankelijk van jouw exacte wensen zijn er overigens verschillende types fauteuils. Zo heb je de echte relaxfauteuil om even terug de batterijen op te laden, een draaifauteuil om alle richtingen mee uit te kunnen, een fauteuil met een ‘sta op’ functie en nog veel meer. Nog niet overtuigd? Besef dan dat een leuke fauteuil een ongelofelijke eye-catcher is in het interieur. Het is een meubelstuk dat meteen de aandacht trekt van elke bezoeker en in elke mogelijke stijl verkrijgbaar is.

De fauteuil voor jouw interieur

Het ene interieur is natuurlijk het andere niet. De eerste stap bij de aankoop van een fauteuil is dan ook even nagaan hoe het met jouw interieur gesteld is. Een klassieke, landelijke, moderne of een industriële stijl vragen stuk voor stuk voor een ander type fauteuil. Zo zijn er fauteuils van leer die in een lekker strak interieur als gegoten staan, stoffen exemplaren voor een landelijke of klassieke stijl en zelfs moderne exemplaren in bijzondere vormen en van bijzondere materialen. Let ook zeker even op het type armleuningen bij de aankoop. De perfecte fauteuil? Dat hangt dus af van jouw persoonlijke stijl.