Woontrends

5 trends voor fotobehang

Fotobehang is door de jaren heen een zeer populaire manier geworden om je kamer een unieke uitstraling te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos en daardoor is er voor ieder huishouden en voor elke persoonlijke smaak wel een geschikte afbeelding te vinden. In voorgaande jaren was het een trend om een wand te decoreren met mooie landschappen en natuurverschijnselen. Ook vielen stadsbeelden en overige beeldhouwwerken erg in de smaak als afbeelding, maar welk type fotobehang kun je kopen als je de mode van 2019 wilt volgen?

Een ruimtelijk effect
Deze trend komt zeker in wat kleinere woningen goed tot zijn recht. Door te kiezen voor fotobehang van bijvoorbeeld een raam waardoor je naar buiten kijkt of openstaande deuren met uitzicht op iets dat in de verte gelegen is, creëer je een ruimtelijk effect. De kamer lijkt groter dan hij in werkelijkheid is. Deze mogelijkheid is geschikt voor muren waar je geen meubels tegenaan zet of schilderijen of foto’s aan ophangt.

Je eigen afbeeldingen
Het is uitermate populair om afbeeldingen die je zelf hebt vastgelegd te gebruiken als afbeelding op fotobehang. Wat deze optie zo aantrekkelijk maakt, is dat je echt een uniek stuk fotobehang in je woning hebt. Je hebt de afbeelding immers zelf gemaakt. In principe is alles mogelijk. Of je nu kiest voor een stilleven in zwart-wit of voor een foto van je huisdier, de keuze is geheel aan jou. Het is wel belangrijk dat de foto die je wilt gebruiken voor het behang van goede kwaliteit is. De foto zal namelijk vele malen worden uitvergroot om tot z’n recht te komen op je wand. Bij kwalitatief mindere foto’s kan het beeld minder scherp en korrelig worden.

Een nepmuur
Een stuk fotobehang van een muur op je muur? Inderdaad. Fotobehang kopen van een muur is helemaal in anno 2019. Als je die saaie, witte muur zat bent en iets heel anders wilt zonder te hoeven verbouwen, dan kun je kiezen voor deze optie. Er zijn tal van varianten mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een bakstenen muur of een wand van steigerhout. Al beplak je slechts één wand met een afbeelding van een opvallende muur, je kamer zal een compleet andere uitstraling hebben.

Fotobehang voor kinderen
Ook op de slaapkamers van jongere kinderen wordt ook steeds vaker voor fotobehang gekozen. Hoe leuk is het als je kind wakker wordt tussen zijn favoriete tekenfilmfiguren? Of tussen een fantasieprint bestaande uit regenbogen een eenhoorns? Hier geldt eveneens dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Sprookjes, blije dieren of juist stoere auto’s en dinosaurussen? Het kan allemaal.

Rustgevend behang
Fotobehang kopen met een rustgevend effect is tegenwoordig ook helemaal in. Niet gek als je je bedenkt dat er in het dagelijks leven veel stress is en er veel gehaast wordt. Vooral in de slaapkamer worden afbeeldingen als tropische stranden en rustgevende berglandschappen gebruikt. Je kunt hier uiteraard ook een foto voor gebruiken die je zelf hebt gemaakt op een vakantie waar je graag aan terugdenkt.